Tipy na rýchly účes pre dlhé a polodlhé vlasy

Hľadáte tip, ako rýchlo vyčariť z vašich dlhých vlasov účes, ktorý vás bude sprevádzať počas dňa? Máme pre vás niekoľko tipov na rýchle účesy pre dlhé a polodlhé vlasy, ktoré vám zaberú len pár minút. 

Nie každý deň máme čas venovať sa úprave vlasov. Sú aj také dni, kedy potrebujeme do päť minút opustiť domácnosť s účesom, ktorý nám počas dňa vydrží. Tu sú tipy na rýchle účesy, ktoré vám možno zachránia uponáhľané ráno.

Dlhé rovné vlasy s pomocou žehličky

Ak naozaj nemáte čas venovať sa zapletaniu vrkočov alebo nie ste až tak zručná s drdolmi, zachrániť vás môže aj obyčajná žehlička. Dlhé pramene rovných vlasov sa po 90-tych rokoch opäť vrátili do módy, a tak viete byť počas dňa trendy „iba“ vďaka rannému žehleniu vlasov. Nezabúdajte však, že na žehlenie treba vlasy správne pripraviť. Pred každým žehlením vždy použite ochranný sprej na vlasy. Vhodný je aj prírodný ochranný hydratačný sprej Logona.

Strapatý drdol - ideálny rýchly účes pre dlhé vlasy

Klasický strapatý drdol asi tak skoro nevyjde z módy. Často si vyžaduje len minimum úsilia a bude vás sprevádzať počas celého dňa. Skvelé na ňom je aj to, že aj keď sa vám časom uvoľní pár vlasov, už len jeho názov napovedá, že to k nemu patrí a vy sa môžete sebavedome tváriť, že to tak má byť. Strapatý drdol je skvelý účes, ktorý sa hodí pre dlhé vlasy. 

Hoci strapatý drdol pôsobí ležérne, aj pred jeho prípravou je dôležité si vlasy dôkladne rozčesať, aby sa vám s nimi dobre pracovalo. Umývajte si vlasy takými šampónmi, ktoré vám uľahčia rozčesávanie a nezaťažia ich zbytočnými chemikáliami. Pre jemné vlasy, ktoré stratili lesk, sa hodí prírodný šampón Logona s bambusom. Redším vlasom bez objemu zasa pomôže šampón Logona s BIO kofeínom. 

Ak hľadáte návod, ako si strapatý drdol vytvoriť, pozrite si video, v ktorom nájdete až štyri jeho alternatívy. 

Netradičný chvost skvelý pre polodlhé vlasy

Chvost ako taký je najrýchlejšia záchrana účesu. Chvost je ideálny účes najmä pre dni, kedy sme nemali čas umývať si vlasy, a teda sú o niečo „špinavšie“ ako v prvý deň po umývaní. Ak však chcete obyčajný chvost trocha ozvláštniť, odporúčame pozrieť si nasledujúce video, v ktorom uvidíte, ako za dve minúty dokážete úplne bežný účes zmeniť na niečo troška menej tradičné.  

Účes pre dlhé vlasy, ktorým nikdy nič nepokazíte

Síce nemáte ráno veľa času, ale na strapatý drdol či chvost sa necítite? Záchranou môžu byť vždy vlny. Krásne, objemné a vlnité vlasy odjakživa pútajú pozornosť a takmer vždy sú zdrojom komplimentov. Na mäkké a objemné romantické vlny budete potrebovať stredne veľkú kulmu. 

Ešte predtým, ako sa pustíte do natáčania vlasov, je potrebné ich dôsledne umyť a opatrne vysušiť. Vlasy, ktoré chcete natáčať, sušte cez guľatú kefu a pre väčší objem ju prikladajte až priamo ku koreňom. 

Ak však naozaj túžite po objeme, je dobré naň myslieť už počas umývania. Vyberte si správny šampón, ktorý pomôže vašim vlasom vytvoriť objem. Prírodný Bio Hair Pro Šampón Volume od značky Bema cosmetici je objemový šampón, ktorý čistí vlasy do hĺbky a vyživuje ich bez zbytočného zaťaženia. Posilňuje vlasovú štruktúru, dodáva vlasom lesk a objem.

Ako zachrániť dlhé a polodlhé vlasy tesne pred odchodom z domu?

Naozaj nemáte ani minútu čas, aby ste sa venovali účesu? Nevadí, niekedy sú tie najjednoduchšie riešenia tými najkrajšími! Zachrániť vás môže obyčajná čelenka. Tá sa hodí na dlhé, polodlhé vlasy, rovné či dokonca aj kučeravé. Nasaďte si čelenku, predné vlasy, prípadne ofinu či boky vytiahnite, aby vám prirodzene padali do tváre a váš nový obľúbený rýchly účes bez práce je na svete.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz