Ako si urobiť kučeravé vlasy za krátky čas?Prečo sú kučery populárne a vyžadujú špeciálnu starostlivosť

Ako to už chodí, to, čo máme, si zriedkakedy vážime a to, čo nemáme, po tom túžime. Tak je to aj s kučeravými vlasmi. Ženy s rovnými vlasmi premýšľajú, ako si urobiť kučeravé vlasy a ženy, ktoré ich majú prirodzene kučeravé, zasa niekedy hromžia, že by sa ich najradšej zbavili. Ako si teda spraviť kučery a ako sa o ne starať?

Kúzlo kučeravých vlasov je veľmi silné. Kučery či krásne nadýchané vlny sú pre nás akýmsi symbolom zmyselnosti, krásy a pôvabu. Aj preto sa nejedna „rovnovlasá“ žena odhodlá na rôzne techniky, ako zo svojich vlasov spraviť kučeravé. Aké techniky sa najčastejšie využívajú?

Kučeravé vlasy vytvoríte aj žehličkou či kulmou

Žehlička či kulma na vlasy sú zrejme najčastejším spôsobom, ako ženy pretvárajú svoje rovné vlasy na kučeravé. V prvom rade je však dobré sa o vlasy dôkladne postarať. Ešte predtým, ako chytíte do rúk žehličku, vlasy si umyte kvalitným prírodným šampónom a použite výživný kondicionér, ktorý ich pripraví na vysokú teplotu a záťaž, ktorá ich čaká. Vhodné je aj siahnuť po ochrannom spreji, ktorý vlasy ochráni pred vysokou teplotou a namáhaním.

Aké kučery pripravíte kulmou, závisí aj od nadstavca. Veľké nadstavce slúžia na veľké, objemné kučery a s menšími vytvoríte prstienkové kučierky či špirálky. To isté platí aj o žehličkách na vlasy. S úzkymi a okrúhlymi žehličkami sa vlasy natáčajú lepšie ako so širokými žehličkami. Pravda je ale tiež tá, že kým sa zručne naučíte pracovať so žehličkou na vlasy, chce to nejaký ten čas a trpezlivosť.

Kučery vo vlasoch aj bez kulmy a vysokej teploty

Ďalší tradičný spôsob, ako spraviť z vlasov kučeravé, je aj zapliesť ich na noc do vrkočov. Čím väčšie vrkoče si pred spaním upletiete, tým budú ráno aj vaše kučery objemnejšie. Vlasy si pred spaním umyte, vysušte ich iba naľahko uterákom, rozdeľte na pramene a zapleťte si vrkoče. Ráno následne vlasy len rukami zľahka prečešte a zafixujte lakom na vlasy. Táto metóda je oproti horúcim žehličkám či kulmám k vlasom značne šetrnejšia.

Ako sa správne starať o kučeravé vlasy?

Ako každá prirodzene kučeravá dáma vie, kučeravé vlasy si vyžadujú náročnejšiu starostlivosť ako rovné. Kučeravé vlasy bývajú veľmi suché, ťažko sa rozčesávajú a od svojej majiteľky potrebujú väčšiu pozornosť.

Preto by ich majiteľka mala voliť také produkty vlasovej kozmetiky, ktoré im dodajú potrebnú hydratáciu a výživu. Takým je aj prírodný šampón od značky Sante s proteínmi, ktorý sa postará aj o často namáhané vlasy. S množstvom šampónu to pri kučeravých vlasoch neradno preháňať. Úplne im postačí dávka o veľkosti lieskového orieška.

Kučeravé vlasy, ktorým chýba potrebná hydratácia, majú často sklon ku krepovateniu či lámavosti. Hydratačný šampón, kondicionér či regeneračný vlasový olej by u kučeravej ženy nemali chýbať. Vlasom je ale takisto vhodné dopriať aj raz za dva týždne kvalitnú masku, ktorá zabráni ich krepovateniu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz