Kruhy pod očami už nikdy viac! Zbavte sa kruhov a vačkov efektívne

Oči sú prvé, ktoré najrýchlejšie prezradia, že sme toho noc predtým príliš veľa nenaspali alebo sa až priveľa dívali do obrazovky počítača. Tmavé kruhy a vačky pod očami však nemusia byť spôsobené len únavou. Čo ich spôsobuje, ako sa ich raz a navždy zbavíte? 

Genetika alebo únava nemusia byť jedinými faktormi, ktoré spôsobili, že ste sa znova zobudili s opuchnutými, začervenanými očami, ktoré navyše zvýrazňujú tmavé kruhy alebo vačky.

Čo spôsobuje tmavé kruhy pod očami? 

  • Nesprávny jedálniček - každý z nás vie, že dostatok vitamínov a minerálov v strave je jedným zo základných atribútov spokojného života. Ak netrávite hodiny za počítačom, dostatočne spíte, tak skúste do stravy pridať vitamín C, zinok a železo. Aj ich nedostatok sa mohol prejaviť tmavými kruhmi pod očami alebo vačkami. Samozrejme, čo takisto nepomáha, je popíjanie alkoholu a fajčenie.
  • Genetika a vek - žiaľ, ak sú tmavé kruhy pod očami znakom, ktorý spája vašich rodinných členov, je možné, že sa im ani vy nevyhnete. Zvyšujúci sa vek im takisto nepomáha. Už tak tenučká pokožka okolo očí sa vekom ešte stenčuje, stráca pružnosť a kolagén. Tmavé krvné cievy pod kožou sa tak môžu stať viditeľnejšími a v dôsledku toho je aj okolie očí na pohľad tmavšie. Prečítajte si viac o tom, ako telu pridať prirodzený kolagén, aj v našom ďalšom článku.
  • Opakované trenie - to poznajú najmä alergici. Hoci ostatní sa tešia z príchodu jari, vy si pravidelne pretierate podráždené oči a nos. Opakované trenie môže oči ešte väčšmi podráždiť a vyústiť až v tmavé kruhy.
  • Priveľa slnka a práci na počítači - aj príliš veľa slnka môže spôsobiť, že okolie očí vám zrazu stmavne. Rovnako tak aj priveľa hodín strávených za počítačom. Oči sú počas práce na počítači vystavené výraznej záťaži a niet sa čo čudovať, že ak dennodenne sedíte za počítačom celé hodiny, tmavé kruhy pod očami sa vám opakovane vracajú.
  • Stres a úzkosť - v neposlednom rade môže vačky, opuch očí a kruhy pod očami spôsobiť aj stres v práci či úzkosť, ktorú aktuálne prežívate.

Ako sa zbaviť kruhov pod očami a vačkov?

Ani naše babičky nemali radosť z toho, keď im oči lemovali tmavé kruhy alebo vačky, vďaka ktorým vyzerali neustále unavene. A tak prišli s trikom, ako sa s nimi vysporiadať. Pomôže vám obyčajný čaj. Už naše staré mamy používali studené obklady z čajových vreciek, ktoré si prikladali na unavené oči. Vylúhované vrecká čierneho čaju obsahujú triesloviny, ktoré znížia opuch očí a pokožke dodajú potrebné antioxidanty. Stačí si ich priložiť na 10 minút na unavené oči. 

Prírodné očné krémy na unavené oči a kruhy pod očami

Moderná dermatológia však má viacero overených trikov, ako s kruhmi a vačkami pod očami zabojovať. Na trhu je hneď niekoľko druhov rôznych revitalizačných krémov, no my odporúčame vždy tú prírodnú cestu. 

Aj preto by ste mali spoznať revitalizačný očný krém Hydra Protect + od francúzskeho výrobcu. Ten obsahuje patentovanú zložku alga goria s antioxidačnými vlastnosťami, ktorá chráni oči pred oxidačným stresom aj modrým svetlom. Ak ste kancelársky typ, ktorý živí práca pri počítači, tento revitalizačný krém bude pre vás to pravé. Zabojuje s unavenými očami, zmierni ochabnutie, poradí si s jemnými vráskami a navyše vďaka svojmu prírodnému vegánskemu zloženiu je vhodný na používanie aj pre tehotné a dojčiace ženy. 

Oči však môžete rozjasniť aj vďaka rozjasňujúcim krémom, ktoré zmiernia opuchy, odstránia vačky a zároveň pôsobia rozjasňujúco. Aj v našom e-shope by ste našli rozjasňujúci očný krém Anti Wrinkle, ktorý obsahuje priam zázračný výťažok z Acmella oleracea a pôsobí aj ako prírodný botox. A to už stojí za skúšku, čo poviete?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz