Doprajte vášmu telu očistu - je čas na jarný detox s pŕhľavou

Na jar sa veľa hovorí aj o detoxe organizmu. Ste pripravení odštartovať jar detoxom? Nezabúdajte, že na jar sa opláca podstúpiť nielen vnútorný detox, ale aj ten vonkajší. Našťastie, pri oboch pomôže obyčajná pŕhľava. 

Hoci pri slove pŕhľava, ľudovo nazývanej žihľava, si mnohí predstavia nepríjemný pocit pŕhlenia, ktorý spôsobuje, pŕhľava má množstvo pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus. Stačí ju len vedieť správnym spôsobom využiť. 

Pŕhľava ako ideálna rastlina na jarný detox

Pŕhľava sa vo veľkom využíva v kozmetickom priemysle, napríklad aj ako zložka šampónov či kondicionérov. Mladé rastliny pŕhľavy, ktoré si môžete natrhať počas jari, obsahujú vysoké množstvo vitamínu C, ale pŕhľava okrem toho aj prečistí krv, podporuje krvotvorbu, je močopudná, pomôže s akné aj bolesťami kĺbov. Potrebujete ešte nejaký ďalší dôvod na to, aby ste si ju túto jar natrhali aj vy? 

Jej silné detoxikačné účinky ju radia na prvé miesto medzi rastlinami vhodnými na jarný detox organizmu. Ako sme už však spomínali, nielen ten vnútorný. Pŕhľava pomôže vášmu organizmu vo forme čaju či jarného smoothie, no dokáže napríklad zabrániť aj zvýšenému vypadávaniu vlasov, ktoré mnohých práve na jar potrápi. 

Ako si pripraviť výplach z pŕhľavy

Doprajte vašim vlasom výplach z pŕhľavy, ktorý ich zregeneruje, posilní, prekrví pokožku hlavy, a tým aj zabráni zvýšenému vypadávaniu vlasov. Postup je rovnaký, ako keby ste si pripravovali čaj. Zalejte pŕhľavu vriacou vodou a nechajte lúhovať 15 až 20 minút. Scedenou vodou opláchnite už umyté vlasy. 

Pŕhľavové šampóny pre celú rodinu

Samozrejme, ak nemáte ísť kam zbierať čerstvú pŕhľavu a netrúfate si na jej spracovanie, pomôžu vám aj prírodné šampóny s pŕhľavou. Na pŕhľavových šampónoch je skvelé to, že sú vhodné pre celú rodinu. Využije ich ako mama, tak aj otec či najmladšie dieťa. Pŕhľavový šampón Logona obsahuje rastlinné extrakty z pŕhľavy, ktoré vlasom dodajú vzdušnosť, lesk a hebkosť. Ako je pri pŕhľave zvykom, šampón prekrví pokožku hlavy a zabraňuje vypadávaniu vlasov. Ak vás na jar trápi naozaj výrazné vypadávanie vlasov, skúste k pŕhľavovému šampónu pridať aj tonikum proti vypadávaniu vlasov s čisto prírodným zložením. 

Nezabúdajte, že na jar nie je dôležitá len vnútorná detoxikácia organizmu, ale aj tá vonkajšia. Dajte vašim vlasom, ktoré si toho cez zimu pod čiapkou vytrpeli dosť, znova šancu zregenerovať sa a zažiariť. Prírodné šampóny v našej ponuke vám s tým ochotne pomôžu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz