PRÍRODNÝ KOLAGÉN: SKUTOČNÝ ZÁZRAK NA PLEŤ ČI VLASY?

Vplyv prírody a času je neúprosný. Je prirodzené, že naša pleť vekom stráca pružnosť a vitalitu. Dôvodom je aj ubúdajúce množstvo kolagénu, ktorého produkcia so zvyšujúcim sa vekom klesá. Ako viete vašej pleti a vlasom pomôcť udržať si vytúženú vitalitu a dodať jej prírodný kolagén?

Prvé vrásky, strata pružnosti pleti, zlá kvalita nechtov, pigmentové škvrny aj vypadávanie vlasov. Za tým všetkým sa skrýva nedostatok kolagénu v tele. Kolagén si ľudské telo vie tvoriť aj samo. Avšak, okolo 25. roku života sa jeho produkcia postupne znižuje až približne vo veku 45 rokov organizmus prestáva tvoriť kolagén úplne. Pleť chabne, stráca svoje kontúry, pribúdajú vrásky. Ako telu doplniť prírodný kolagén?

PRÍRODNÝ KOLAGÉN NÁJDEME AJ V STRAVE

Samozrejme, na trhu je hneď niekoľko rôznych produktov, ktoré vám sľubujú doplniť kolagén potrebný pre pleť aj vlasy. Keďže u nás v e-shope Bior.sk razíme prírodnú cestu, poradíme vám, ako telu doplniť prírodný kolagén aj vo forme stravy. Ktoré potraviny obsahujú najviac kolagénu?

●        Mäso a živočíšne produkty - hydina, hovädzie či bravčové mäso, ale aj vývary a aspiky obsahujú veľa prírodného kolagénu.

●        Ryby - najviac kolagénu obsahujú tučné ryby, ako sú losos či tuniak.

●        Vajcia - najmä bielka z vajec obsahujú veľké množstvo aminokyselín, ktoré podporujú tvorbu kolagénu v ľudskom organizme.

●        Listová zelenina - pridajte do stravy špenát, akékoľvek druhy šalátov či napríklad kel. Tie pomôžu vášmu telu s tvorbou potrebného kolagénu.

●        Bobuľové ovocie - lesné plody alebo bobuľové ovocie, ako sú maliny, ríbezle, čučoriedky obsahujú množstvo vitamínu C, ktorý podporuje syntézu kolagénu.

SPOMAĽTE ÚBYTOK KOLAGÉNU S PRÍRODNÝMI PRODUKTAMI

Hoci kolagén z tela postupne ubúda, jeho úbytok ešte zrýchli nezdravé stravovanie sa, fajčenie či časté vystavovanie sa slnečnému žiareniu. Ako svoju pleť chrániť pred UVA, UVB či UVC žiarením a aké sú medzi nimi rozdiely, sa dočítate aj v našom ďalšom blogovom článku.

Aby sme v tele a v našej pokožke udržali dostatok kolagénu čo najdlhšie, je potrebné pleť dostatočne vyživovať už od mladého veku. Pomôcť v tom môžu aj produkty s bohatým obsahom plnohodnotných rastlinných olejov. Nanášanie produktov, ktoré obsahujú celý chemický koktail, vašej pleti určite nepomôže, hoci možno reklama vám sľubuje čosi iné…

Preto voľte kvalitné prírodné produkty s vysokým obsahom účinných látok, ako sú napríklad bambucké maslo, olej z hroznových jadier, výťažky z acai či výťažky z bio granátového jablka. Táto kombinácia vie vašej pleti dokázateľne pomôcť spomaliť príznaky starnutia, dodá jej žiadanú vitalitu, jas a dostatok správnych živín.

PRÍRODNÉ PLEŤOVÉ KRÉMY, KTORÉ SPOMALIA STARNUTIE

Prírodné produkty od značky Santé, ktoré obsahujú všetky vyššie spomenuté účinné látky, nájdete aj v našom e-shope. Vybrať si môžete napríklad 24-hodinový krém Bio granátové jablko a marula alebo aj Denný krém Sante Bio granátové jablko. Naša ponuka je však skutočne bohatá a svoj denný či nočný pleťový krém si u nás vyberie určite každý.

Spoznajte prírodnú kozmetiku, ktorá vašej pleti neublíži, ale naopak ju omladí a spomalí príznaky starnutia či únavy. Doprajte vašej pleti efektívne spôsoby, ako bojovať s ubúdajúcim kolagénom.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz