MASÁŽ TVÁRE: KROK ZA KROKOM

 

Masáž tváre predstavuje skvelý relax, na pleť má omladzujúci účinok, stimuluje krvný obeh a

uvoľňuje napätie. Ako na masáž tváre doma?

Hoci mnohé z nás obľubujú masáž tváre v kozmetickom salóne, jednoducho si ju viete dopriať aj doma. Všetko, čo na to potrebujete, je chvíľka pre seba a váš obľúbený pleťový krém, olejček či sérum. Ako teda na masáž tváre krok za krokom?

AKO NA MASÁŽ TVÁRE BRUŠKAMI PRSTOV

Pripravte si váš obľúbený pleťový krém alebo hydratačné sérum. Masáž tváre je ideálne dopriať si ráno pred odchodom do práce alebo večer, keď máte na seba troška viac času a nie ste v zhone. Cieľom predsa je aj relax.

Premasírovanie tváre s vaším obľúbeným prípravkom prekrví pokožku tváre a aj kozmetické prípravky sa budú lepšie a ľahšie vstrebávať. To znamená, že aj ich účinok bude oveľa výraznejší. Odporúčame používať kvalitné prírodné produkty bez zbytočnej chémie, ktoré by vašu pokožku len zbytočne zaťažili.

PRVÝ KROK MASÁŽE TVÁRE

Vyčistite a umyte si dôkladne tvár. Pri masáži tváre používajte obe ruky, jedna masíruje jednu polovicu tváre, druhá tú druhú. Na končeky prstov naneste váš obľúbený pleťový krém alebo hydratačné sérum a začnite pri obočí. Jemným tlakom prstov obkrúžte očný oblúk. Pokračujte ku koreňu nosa smerom k obočiu. Tu môžete aj troška viac pritlačiť, no vždy len tak, aby vám bola masáž príjemná.

V časti kútikov očí, kde sa zvyknú objavovať prvé mimické vrásky, prstami len zľahka poklopkávajte po jemnej pokožke.

DRUHÝ KROK MASÁŽE TVÁRE

Postupne jemným tlakom všetkými prstami (okrem palcov) premasírujte líca až k spánkom. Pri kútikoch úst znova len jemne poklopkávajte prstami a tlak zmiernite.

TRETÍ KROK MASÁŽE TVÁRE

Bruškami prstov od stredu čela postupuje krúživými pohybmi na vrch čela k vlasom. Následne rovnakými pohybmi pokračujte znova od stredu čela k spánkom. Od spánkov sa môžete ešte niekoľkokrát vrátiť do stredu čela.

MASÁŽ TVÁRE VALČEKOM

Na relaxačnú a osviežujúcu masáž tváre si viete zadovážiť aj špeciálne masážne valčeky. Masáž tváre s nimi prebieha pomernej jednoducho. Na tvár naneste menšie množstvo denného alebo hydratačného krému a pomalými, jemnými pohybmi valčekom krém do pokožky vmasírujte. Širšia strana valčeka je vhodná na masáž líc a čela, užšia zasa na oblasť okolo očí, úst a nosa.

Masáž tváre má množstvo pozitívnych účinkov. Jej efekt však ešte znásobíte výberom toho správneho kozmetického prípravku. Používajte prírodné denné alebo hydratačné krémy. Prípadne môžete siahnuť aj po hydratačných sérach, ktoré obsahujú ešte viac výživných látok ako krémy a vašej unavenej pleti tak dodajú skutočnú vzpruhu, akú si zaslúži.

Pozrite si ponuku prírodnej pleťovej kozmetiky v našom e-shope Bior.sk a doprajte vašej pleti masáž, ktorá ju nielen zrelaxuje, ale aj omladí.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz