Je žehlenie vlasov zdravé a ako si žehliť vlasy?

Je naozaj žehlenie vlasov tak veľmi škodlivé? To závisí od toho, ako presne vlasy žehlíte. Ak dodržíte správnu techniku a použijete ochrannú kozmetiku, nemusí vás zákonite čakať pohroma. 

Ako na bezpečné žehlenie vlasov?

Pri žehlení vlasov je dôležité zvoliť správny postup. Ako vyzerá? 

1. krok - žehlite len naozaj usušené vlasy

Ešte pred žehlením sa uistite, že vlasy máte naozaj suché. Ak počas žehlenia začujete akékoľvek syčanie alebo uvidíte paru, prestaňte so žehlením. Žehlenie suchých vlasov ich extrémne vysušuje a môže spôsobiť krepovitý efekt. 

2. krok - vždy použite ochranný sprej

Ak vám záleží na tom, aby ste si vlasy nezničili, pred každým žehlením na ne aplikujte ochranný sprej. Vhodný je prírodný ochranný hydratačný sprej Logona. Ten bol špeciálny vyvinutý pre potreby suchých a poškodených vlasov. Jeho hydratačné zloženie z BIO aloe vera, výťažku z bambusu a prírodného betaínu vlasy ošetruje a ochráni ich pred možným poškodením počas fénovania, žehlenia či česania. Ochranný sprej naneste vždy po umytí vlasov a neoplachujte. 

3. krok - vlasy žehlite pri správnej, nie príliš vysokej teplote

Vo všeobecnosti sa odporúča počas žehlenia neprekročiť teplotu 180 stupňov. Možno sa vám zdá, že sa vám vlasy vyžehlia skôr, ak nastavíte vyššiu teplotu, no o to viac im aj škodíte. Všetko však závisí aj od typu vlasov. Skúšajte a zistite, pri akej najnižšej teplote sa vám darí dosiahnuť želaný efekt. Vyššia teplota je zbytočná. 

4. krok - žehlite len po malých prameňoch, neponáhľajte sa

Vlasy vždy žehlite len po malých prameňoch. Dôležité je zbytočne neprechádzať ten istý prameň viackrát. Ak sa vám prameň nepodarilo vyžehliť hneď na prvýkrát, znamená to, že ste si doň vzali priveľa vlasov. Rovnako, ako si na vlastných vlasoch otestujete teplotu, akú na žehlenie potrebujú, otestujte si aj to, ako veľké pramene vaša žehlička vie na prvýkrát ožehliť. Vhodná je aj investícia do kvalitnej žehličky na vlasy. 

5. krok - vlasy nežehlite každý jeden deň, potrebujú odpočinok

My vieme, že účes s vyžehlenými vlasmi sa vám naozaj páči, no je skutočne dôležité, aby mali vlasy dostatok času aj na regeneráciu a odpočinok. Skúste si nájsť aj iný typ účesu, s ktorým budete spokojná počas dní, kedy vaše vlasy odpočívajú. Práve počas dní, kedy vlasy regenerujú, je vhodný čas aj na dodatočnú starostlivosť. Ak vlasy často namáhate žehlením alebo fénovaním, mali by ste myslieť aj na prírodnú kozmetiku, ktorá im zaručí krásny a nepoškodený vzhľad. 

Vlasová kúra Repair s rakytníkom poskytne vašim vlasom intenzívnu starostlivosť, zabraňuje ich krepovateniu a regeneruje namáhané a poškodené vlasy. Zabraňuje štiepeniu vlasov a vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu s BIO rakytníkovým olejom vlasy aj hĺbkovo vyživuje a opravuje ich štruktúru. Vhodné je takisto používať aj regeneračný šampón s rakytníkom. Ten vďaka svojmu obsahu vzácnych rastlinných olejov vyhladzuje ich štruktúru a vlasy sa vám budú ľahšie rozčesávať. Šampón s BIO rakytníkom je vhodný na každodenné použitie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz