Morská soľ má skvelé účinky. Ako ju využiť pre krajšiu pokožku a vlasy?

Letná dovolenka už je za vami a chýba vám, ako vyzerala vaša pokožka, pleť či vlasy počas pobytu pri mori? Morská soľ má na naše telo naozaj blahodarné účinky. Ako ju využívať aj počas roka? 

Morská soľ a pobyt pri mori pozitívne vplýva na ľudskú psychiku, celkovú pohodu a aj naše fyzické zdravie. Morská soľ je bohatá na jód, sodík, draslík, horčík a je aj užitočným zdrojom vápnika, zinku, železa či vitamínov C a A. Do nášho tela sa dostáva nielen konzumáciou, ale aj prostredníctvom pokožky. Napríklad používaním vhodnej kozmetiky, ktorá ju obsahuje, alebo relaxačným slaným kúpeľom. 

Účinky morskej soli na pokožku

Morská soľ nám prospieva ako zvnútra, tak aj zvonku. Kúpeľ s morskou soľou alebo s kozmetikou, ktorá ju obsahuje, posilňuje psychiku, upokojí nervový systém a zbaví stresu a hydratuje pokožku. Navyše, morská soľ má prirodzene dezinfekčné účinky, takže si poradí aj s akné. Odstraňuje odumreté časti pokožky, čistí póry do hĺbky a prospieva aj suchej pokožke. 

V relaxačnom kúpeli s morskou soľou sa odporúča pobudnúť 15 až 30 minút. Ak však práve nemáte toľko času nazvyš, dá sa to vyriešiť aj používaním tuhých sprchových gélov či mydiel, ktoré morskú soľ obsahujú. Tuhý sprchový gél Ocean predstavuje inovatívnu starostlivosť, jemne čistí vašu pokožku bez vysušovania, neobsahuje žiadne plasty a je navyše aj „zero waste“. Ide o čisto prírodný tuhý sprchový gél, z ktorého nevzniká žiaden ďalší odpad. 

V našom e-shope s čisto prírodnou kozmetikou nájdete okrem tuhých sprchových gélov aj tuhé sprchovacie mydlá či čistiace pleťové mydlá, ktoré takisto obsahujú blahodarnú morskú soľ. 

Benefity morskej soli na vlasy

Morská soľ má skvelé detoxikačné účinky. Rovnako, ako dokáže zbaviť škodlivých látok celé vaše telo, pomôže aj vašim vlasom. Je priekopníčkou v boji proti lupinám, baktériám a plesniam. Morská soľ stimuluje krvný obeh a tiež absorbuje prebytočný olej a vlhkosť, čím zabraňuje tvorbe lupín. 

Ak nemáte „po ruke“ žiadne more, skúste prírodné šampóny s obsahom morskej soli. Napríklad hydratačný šampón od značky Sante dôkladne a jemne čistí pokožku hlavy, nezaťažuje ju a vlasom dodáva potrebnú hydratáciu a lesk. Pre citlivú vlasovú pokožku je zasa vhodný šampón Sante extra sensitive s BIO aloe vera. Okrem BIO aloe vera, bisabolu (olejovitá látka zo silice rumančeka pravého) a betaínu obsahuje aj morskú soľ. Vďaka tejto kombinácii je šampón vhodný aj pre citlivú pokožku a vlasom dodáva prirodzený lesk. 

Zaradiť do vašej kozmetickej výbavy aj prírodné produkty s morskou soľou sa naozaj opláca. Odmenou vám bude čistá pleť bez akné či vyrážok a hydratovaná vlasová pokožka pokrytá prirodzene lesklými a hustými vlasmi.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz