Citlivá a suchá vlasová pokožka: Spoznajte jej príčiny a vhodnú starostlivosť

Suchá pokožka hlavy je často problém, ktorý neriešime, až kým sa neobjavia neestetické lupiny. Čo spôsobuje suchú vlasovú pokožku a ako si viete pomôcť? 

Lupiny či nepríjemné ekzémy sú len jedným z prejavov suchej pokožky. Ak vás trápi suchá a citlivá vlasová pokožka, potom sa zrejme stretávate aj so svrbením, dráždivosťou a celkovým pocitom diskomfortu. Čo mohlo všetky tieto problémy spôsobiť? 

Príčiny suchej pokožky hlavy

Príčiny môžu byť vnútorné aj vonkajšie. Ako so všetkými problémami, aj za suchú vlasovú pokožku, môže byť zodpovedná nesprávna životospráva. Nedostatok vitamínov, minerálov, priveľa stresu či fajčenie môžu mať za následok, že vás svrbí pokožka hlavy, ktorá je navyše aj citlivá. 

Suchú vlasovú pokožku však môže spôsobiť aj genetika, hormonálne zmeny, vek (čím sme starší, tým má aj naša pokožka tendenciu byť suchšia) alebo rôzne kožné ochorenia, ako sú napríklad lupienka či dermatitída. Svoju úlohu však zohráva napríklad aj ročné obdobie - náhle zmeny teplôt, znečistené ovzdušie či UV žiarenie. 

Suchá vlasová pokožke po lete? Žiadne prekvapenie

Suchá vlasová pokožka sa však môže u niekoho, žiaľ, objaviť aj ako akási „posledná spomienka na leto“. Práve vplyvom silného slnečného žiarenia, vysokých teplôt či častého kúpania sa v mori alebo na kúpaliskách, sa môže vlasová pokožka vysušiť. To sa môže prejaviť práve nepeknými lupinami alebo dráždivými ekzémami.  

Ako pomôcť suchej vlasovej pokožke?

Suchá pokožka hlavy je poškodená, a preto sú pre ňu najvhodnejšie jemné prírodné produkty, ktoré ju ešte viac nezaťažia. Agresívne kozmetické prípravky plné rôznych chemikálií vám so suchou vlasovou pokožkou naozaj nepomôžu. Suchá vlasová pokožka potrebuje regenerovať a obnoviť chýbajúcu mastnotu a vlhkosť. Čo pomôže? 

Vyhladzovacie vlasové tonikum s BIO kofeínom a arganínom

Vyhladzovacie vlasové tonikum od značky Sante je určené pre suchú a unavenú vlasovú pokožku, ktorej chýba potrebná hydratácia a starostlivosť. Vlasové tonikum s obsahom BIO kofeínu a arganínu posilňuje vlasy od korienkov a vytvára efekt hustejších vlasov. Ak vás trápi suchá pokožka hlavy práve po náročnom letnom období a vaše vlasy, ako keby stratili všetok „život“, tonikum s čisto prírodným zložením je pre ne ako stvorené.  

Šampón na suchú a šupinatú pokožku

Ak máte problém nielen so svrbením a dráždením, ale objavili sa vám už aj lupiny, BIOTURM šampón na suchú pokožku sa o vašu vlasovú pokožku postará. Jeho špeciálne zloženie účinného lakto-intenzívneho komplexu pomáha regenerácii a upokojuje pokožku hlavy. Takisto zjemní nepríjemné svrbenie, eliminuje tvorbu šupiniek, jemne čistí vlasy a dodáva im objem. 

Sérum na suchú a šupinatú pokožku

BIOTURM sérum na suchú a šupinatú pokožku je skvelým doplnkom k šampónu s rovnakým názvom. Účinné sérum sa postará o odstránenie suchých lupín a je vhodné aj pre vlasovú pokožku s ekzémami. Zjemňuje svrbenie hlavy a vďaka svojmu stopercentne prírodnému zloženiu sa vyznačuje veľmi dobrou znášanlivosťou aj u ľudí s mimoriadne citlivou vlasovou pokožkou. 

TIP na záver: Suchá pokožka hlavy neznáša dobre vysoké teploty. Preto si dávajte pozor aj počas fénovania vlasov - snažte sa ich nefénovať príliš horúcim vzduchom. Rovnako si dávajte pozor aj počas umývania vlasov. Ak vás trápi suchá vlasová pokožka, vyhýbajte sa horúcej vode počas umývania a opatrne aj so žehlením či kulmovaním vlasov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz