Návod na miešanie farieb na vlasy

Drogérie či internetové obchody sú dnes plné rôznych odtieňov farieb, ktorými môžete vaše vlasy ozvláštniť. Máte chuť na exkluzívny odtieň, ktorý si sama doma namiešate? Tak si prečítajte niečo o tom, ako na miešanie farieb doma. 

Pri domácom miešaní farieb by ste mali mať na pamäti hneď viacero vecí. Prvou je čistota a precíznosť a druhou, že sama doma si zo dňa na deň len tak nezosvetlíte tmavé vlasy o 3 či 4 odtiene. Pamätajte, že výsledná farba bude závisieť nielen od toho, aké farby ste v miske namiešali, ale aj od vašej pôvodnej farby vlasov. Profesionálny kaderník by vám poradil pri každom farbení vlasov postupne zosvetľovať odtieň až sa dostanete k vytúženej výslednej svetlej farbe. 

Ak si na miešanie farieb netrúfate, siahnite po vopred zmiešaných farbách, ako sú hnedo-červená, modro-čierna a pod. Vlastnú farbu si môžete namiešať, ak túžite po unikátnom vlastnom odtieni alebo odtieň, aký preferujete, na trhu nie je dostať. Miešať môžete klasické profesionálne farby na vlasy, ale tiež prírodné farby s henou. 

Ešte predtým, ako sa pustíte do miešania vlastného unikátneho odtieňa, zistite aj to, ako často je bezpečné farbiť si vlasy. 

Ako miešať farbu na vlasy doma?

Vždy si vyberte 2 doplnkové farby od rovnakého výrobcu. Je naozaj dôležité, aby išlo o profesionálne farby od tej istej značky. Nenechajte sa uniesť ani príliš kontrastnými kombináciami, ako sú blond a čierna. Voľte podobné odtiene, ktoré spolu budú dobre ladiť. 

Pri výbere pozerajte aj na číslo, ktoré zodpovedá vzorcu farieb. Čím vyššie číslo, tým viac daná farba vaše vlasy zosvetlí. Ideálna kombinácia je odtieň o niečo tmavší a druhý o niečo svetlejší, ako je vaša pôvodná farba vlasov. Farby, ktoré ste si vybrali, zároveň musia mať rovnaký vývojový čas. Ten nájdete na obale od farby spolu s ďalšími potrebnými inštrukciami. 

Sem možno napr. vložiť aj video: https://www.youtube.com/watch?v=nSoL-R7KHD4

 

Čo potrebujete na miešanie farieb

Na miešanie farieb vo vašej domácnosti budete potrebovať aj špeciálne plastové alebo sklenené pomôcky (misku, pomôcky na miešanie). V žiadnom prípade počas miešania farieb nepoužívajte nič kovové. Kov by mohol s farbami zreagovať a farby by mohli zoxidovať. Prichystajte si aj ochranné rukavice. 

Farby nalejte do misky a miešajte, až kým nebude výsledná štruktúra jemná a hladká. Následne nanášajte na vlasy. 

Do prírodných farieb na vlasy môžete priliať aj troška vína

Vedeli ste, že ak používate prírodné farby na vlasy, tak do nich môžete v závislosti od odtieňa priliať aj troška červeného vína či dokonca čierneho čaju? Nie je to žiadna mágia. Ak do farieb pridáte aj troška z vína, na ktorom si s kamarátkami počas spoločného farbenia pochutnávate, ešte väčšmi tak zvýrazníte výsledný odtieň. Skúsite? 

Nezabúdajte najmä na to, že práve prírodné farby sú pre vaše vlasy najbezpečnejšou voľbou. Navyše, vlasy si nimi môžu farbiť aj tehotné a dojčiace ženy. Prírodné farby na vlasy obsahujú iba rastlinné výťažky v kombinácii s henou, takže vašim vlasom, pokožke ani organizmu nemôžu nijako uškodiť. 

Pozrite si našu širokú ponuku prírodných farieb na vlasy a nájdite svoj vysnívaný odtieň.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz