NA FARBENIE TREBA VLASY PRIPRAVIŤ. TAKTO SA O NE POSTARÁTE PRED A PO FARBENÍ

To, či vám nová farba na vlasy chytí presne tak, ako si predstavujete a ako dlho vám vydrží, závisí aj od toho, ako sa o vlasy postaráte nielen po, ale aj pred ich farbením. Poradíme vám, ako po správnosti na to.

Základom každého farbenia vlasov je vlasy dôkladne na farbenie pripraviť. Ešte predtým, ako nanesiete farbu, by sme vám však odporúčali vybrať si prírodnú farbu na vlasy, ktorá vaše vlasy a pokožku hlavy zbytočne nezaťaží chemickým „koktejlom“. Farbu už máte? Tak poďme na prípravu vlasov.

AKO PRIPRAVIŤ VLASY NA FARBENIE

Základom je mať vlasy čisté. Nie však príliš čisté. Čo tým myslíme? Dôležité je, aby boli vlasy zbavené všetkých stylingových prípravkov. To znamená, aby ste vo vlasoch nemali žiadny lak, gél či tužidlo. Vhodné však je, ak nie sú úplne čerstvo umyté. Odporúčame vám umyť si vlasy približne jeden alebo aj dva dni pred samotným farbením.

Vhodné je tiež ešte pred farbením použiť prípravok, ktorý vaše vlasy na farbenie pripraví. Takým je aj minerálny prípravok na vlasy pred farbením Logona. Ten obsahuje minerály a extrakty z brezových lístkov, ktoré vaše vlasy očistia od všetkých nečistôt či spomínaných stylingových prípravkov. Farba vlasov je po farbení aj vďaka prípravku Logona ešte intenzívnejšia a rovnomernejšia.

AKO DLHO VÁM VYDRŽÍ FARBA NA VLASOCH?

To závisí nielen od toho, akú farbu ste na farbenie použili, ale aj od zručností vášho kaderníka a techniky, ktorú pri farbení použil. Troška mu však predsa len môžete pomôcť. A to príkladnou starostlivosťou o vaše čerstvo nafarbené vlasy. Po farbení používajte šetrné prírodné kondicionéry, ktoré zafixujú vašu novú farbu a zvoľte si šampóny špeciálne navrhnuté tak, aby novú farbu vlasov zafixovali.

Náš prípravok Logona Color Fix bol vytvorený tak, aby udržiaval farbu vlasov a zároveň aj ich lesk. O krásnu novú farbu tak pri poctivom používaní neprídete hneď po niekoľkých umytiach. Prípravok Color Fix obsahuje lopúchový olej a pšeničné proteíny, ktoré spolu účinne fixujú a rozjasňujú vašu novú farbu.

Tip na výber šampónu na farbené vlasy:

Ak ste si nafarbili vlasy na tmavohnedú či čiernu farbu, vhodné sú orechové šampóny. Na svetlejšie hnedé vlasy sa zasa hodia šampóny obsahujúce henu.

V prípade, že ale nie ste s novou farbou vlasov spokojná, existuje niekoľko spôsobov a domácich rád, ako čo najrýchlejšie novú farbu vlasov vymývať. Tipy, ako na to, sme pre vás spísali aj v našom staršom blogovom článku.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz