AKO ODSTRÁNIŤ FARBU Z VLASOV A DÁ SA TO VÔBEC? MÁME PRE VÁS TRI RADY

Chemické farby na vlasy často narobia viac škody ako úžitku. Stalo sa to aj vám a chcete sa rýchlo zbaviť nevhodnej farby vlasov? Poradíme vám ako na to.

S týmto problémom sa už zrejme stretla každá žena. Niekedy každú z nás prepadne túžba po zmene a novom imidži. Zapáči sa nám istá farba vlasov v reklame a okamžite utekáme do drogérie, aby sme si ju zadovážili. Na obrázku je nádherná farba vlasov, no po nafarbení máme na hlave čosi podobné zmoknutej slame.

Ako sa rýchlo a účinne zbaviť chemickej farby, ktorá narobila iba „šarapatu“? Máme pre vás niekoľko tipov.

Ako vymývať nevhodnú farbu z vlasov?

1. TIP: JEDLÁ SÓDA

Všetko, čo potrebujete, je šampón proti lupinám a jedlá sóda. Práve šampón proti lupinám má iné zloženie ako ten bežný, a preto je vhodnejší. Jedlá sóda zasa zosvetlí vlasy a pomôže s odstraňovaním nepeknej farby.

Sódu a šampón zmiešajte v pomere 1:1. Ideálne v miske. Hotovú zmes naneste na vlasy, napeňte a pár minút nechajte pôsobiť. Následne vlasy dôkladne umyte a zmyte nanesenú zmes. Ak stále vidíte zvyšky chemickej farby, celý proces zopakujte.

2. TIP: VITAMÍN C

Ak doma nemáte klasický vitamín C, vyberte sa do lekárne a kúpte si ho. Tablety podrvte, pridajte teplú vodu a vzniknutú pastu naneste na vlasy. Pár minút nechajte, aby pasta pôsobila. Následne vlasy poriadne umyte, pastu z nich zmyte, použite ideálne aj kondicionér. Ak sa vám zdá, že farbu táto kúra ešte úplne nezmyla, celý proces môžete znova zopakovať, ideálne však až na druhý deň.

3. TIP: OCOT

Kúra na odstraňovanie neželanej farby s pomocou octu možno trvá troška dlhšie, no výsledok určite stojí za to. Ocot jednoducho zmiešajte s vodou v pomere 1:1. Zmes nalejte na vlasy a dbajte na to, aby pokryla skutočne celé vlasy. Vlasy neoplachujte, ale ich zabaľte do uteráka a nechajte octovú kúru pôsobiť. Následne vlasy umyte. Kúru je možné opakovať dovtedy, kým nebudete s výsledkom maximálne spokojná.

NABUDÚCE SIAHNITE PO PRÍRODNEJ FARBE NA VLASY

Nie je žiadnym tajomstvom, že bežné farby na vlasy sú plné rôznych chemikálií, ktoré sa cez jemnú vlasovú pokožku ľahko dostanú do ľudského organizmu. Ak sa aj nabudúce nadchnete pre nejakú novú farbu vlasov, siahnite teda radšej po prírodnej farbe na vlasy.

 

Prírodné farby na vlasy, ktoré máme v ponuke aj v našom e-shope, sú bez p-fenylendiamínu (PPD), amoniaku, peroxidu, parabénov a iných ťažkých chemikálií. Prírodných farieb na vlasy sa nemusia obávať ani tehotné ženy. Naše prírodné farby na vlasy sú bezpečné na domáce aj profesionálne použitie a vybrať si môžete ako z krémových farieb, tak aj z práškových.

Nedajte sa nachytať na čarokrásne vyzerajúci odtieň. V budúcnosti siahnite po prírodnej farbe, ktorá je pre vás bezpečná. Pamätajte, ako ste sa cítili, keď vám to naposledy nevyšlo…

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz