DEHYDROVANÁ PLEŤ: AKO JU SPRÁVNE HYDRATOVAŤ?

Suchá a dehydrovaná pleť dokáže z času na čas potrápiť každého. Niekto je na suchú pleť citlivejší, iného potrápi len počas zimných mesiacov či naopak, počas vysokých letných horúčav. Ako dokážete suchej pleti pomôcť?

PREJAVY DEHYDROVANEJ PLETI

Slabo a nedostatočne hydratovaná pleť môže reagovať rôzne. Všimnúť si môžete zvýšenú citlivosť, podráždenosť pleti a jej začervenanie či väčšiu tvorbu vrások. Suchá pleť je tenká, miestami sa na nej môžu tvoriť šupinky. Môžete pociťovať napätie či svrbenie. Všetky tieto prejavy navyše môže zhoršiť aj počasie. A to ako silné slnečné žiarenie, tak aj chlad či vietor.

 

NIEKOĽKO RÁD „Z KUCHYNE“ NA DEHYDROVANÚ PLEŤ

Pravidlo pitného režimu pozná asi každý z nás. Ľudský organizmus je predsa len zo 60 % tvorený práve vodou. Voda je nevyhnutná pre správne fungovanie ľudského tela, vrátane pokožky a pleti. Len málokedy však stačí začať piť viac vody, aby ste vašu dehydrovanú pleť zachránili.

 

POMÔCŤ MÔŽE GRÉCKY JOGURT AJ KOKOSOVÝ OLEJ

Na gréckom jogurte si zrejme z času na čas pochutnáte aj vy. Pomôcť ale dokáže aj vašej suchej pleti. Obsahuje množstvo probiotík, vápnik, kyselinu mliečnu, a tak je v podstate aj ideálnou maskou. Bojuje aj proti baktériám, a tak môže zabraňovať aj vzniku akné.

 

Ďalším pomocníkom z kuchyne môže byť aj panenský kokosový olej. Ten obsahuje kyselinu laurovú, ktorá podporuje aj tvorbu kolagénu. Má aj antibakteriálne vlastnosti. Suchej pleti môže pomôcť aj konzumácia panenského kokosového oleja, ale aj jeho aplikácia priamo na pleť. Rozotrite si po tvári pár kvapiek, ktoré nechajte vsiaknuť. Pleť nezanechajú mastnou.

 

SPRÁVNE HYDRATOVANÁ PLEŤ SA VÁM ODVĎAČÍ MLADISTVÝM VZHĽADOM

Hoci pitný režim a kuchynské rady pomôžu, nie vždy úplne stačia. Ideálne je teda siahnuť aj po špecializovaných prípravkoch na suchú pleť. Aj v ponuke nášho e-shopu máme niekoľko produktov, ktoré majú prírodné zloženie a nezahltia vašu pleť žiadnymi chemikáliami. Pravidelne a správne hydratovaná pleť vás bude tešiť mladistvým vzhľadom pokojne aj niekoľko desaťročí.

 

HYDRATAČNÝ KRÉM JE ZÁKLAD

V našej ponuke by ste našli hneď niekoľko prírodných hydratačných krémov, ktoré dokážu pomôcť vašej suchej pleti. Ak vás trápia vrásky a hľadáte niečo na dlhotrvajúcu a hĺbkovú hydratáciu, Vyhladzujúci denný krém bio damaská ruža od bylinkárstva LOGONA je práve pre vás. Podporuje prirodzenú regeneráciu pleti, ochraňuje ju pred nepriaznivými vplyvmi počasia a vonkajšieho prostredia a aj pred vplyvom voľných radikálov. Zmierni pocity napätia a zvýši elasticitu pleti.

 

NIEČO PRE CITLIVÚ A DEHYDROVANÚ PLEŤ

Máte suchú pleť, ktorá je aj navyše citlivá? Trápi vás začervenanie či svrbenie? V takom prípade vám odporúčame prírodný 24H hydratačný krém SANTE. Ten vašu pleť ochráni pred prejavmi počasia, stará sa o jej intenzívnu hydratáciu a zabráni aj nepríjemnému začervenaniu či podráždeniu. Tento naozaj výnimočný krém pre citlivú pleť podporuje obranyschopnosť pokožky a udržiava ju v rovnováhe.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz