HĹBKOVÉ ČISTENIE PLETI ZVLÁDNETE AJ DOMA: PRÍRODNÝ PEELING SI IHNEĎ OBĽÚBITE

Peeling, teda odstránenie odumretých kožných buniek a nečistôt, si z času na čas zaslúži každá časť nášho tela. Máme pre vás tri tipy na domáci peeling, ktorý vás nebude stáť veľa peňazí, no jeho účinok si budete pochvaľovať.

Peeling pleti je v súčasnej dobe, kedy sme nečistotami ohrozovaní takmer všade, mimoriadne dôležitý a prospešný. Veľa sa už vravelo o tom, že bežné peelingy, ktoré zoženiete v drogériách, obsahujú plastové mikročastice zaťažujúce životné prostredie. Ako si teda spraviť účinný peeling bez toho, aby ste zaťažovali našu planétu? Máme pre vás niekoľko tipov.

KÁVOVÁ KLASIKA, KTORÁ NIKDY NESKLAME

O účinkoch kávy na pleť sa už popísalo veľa. Práve kofeín, ktorý obsahuje, zlepšuje cirkuláciu krvi a navyše aj napomáha tvorbe pleti prospešného kolagénu. Kávový peeling je vhodný pre všetky typy pleti a všetky vekové skupiny.

Vytvoríte si ho úplne jednoducho. Čajovú lyžičku pomletej kávy zmiešajte s vaším obľúbeným (ideálne prírodným) pleťovým krémom a naneste na pleť. Pleťový krém môžete prípadne nahradiť vhodným olejom (olivovým, kokosovým a pod.). Rovnako ako čerstvá pomletá káva sa dá využiť aj kávová usadenina, ktorá vám zostane na dne šálky.

CITRUSOVÝ PEELING

ČO BUDETE POTREBOVAŤ:

●        1 šálka olivového oleja

●        1 šálka trstinového cukru (alebo morskej soli)

●        1 PL citrónovej kôry

●        2 kvapky akéhokoľvek esenciálneho oleja

 

V miske zmiešajte olivový olej s cukrom alebo morskou soľou. Trstinový cukor je jemnejší, nedráždi pokožku, a preto sa odporúča skôr tým, ktorí mávajú sklony k červenaniu a podráždeniu pleti po použití peelingu. Do misky pridajte citrónovú kôru a esenciálny olej podľa vašej preferencie, ideálne však citrusový. Naneste zmes na tvár, poriadne premasírujte a opláchnite.

PRÍRODNÉ PEELINGY Z PONUKY BIOR.SK

Ako sme už spomínali, je známe, že bežné peelingy často obsahujú plastové mikročastice, ktoré sa v prírode nerozložia zaťažujú tak životné prostredie. Ak teda chcete siahnuť po peelingu, ktorý neškodí prírode a výrazne vašej pleti pomôže, vyberte si prírodné peelingy. Práve také nájdete aj v ponuke nášho e-shopu Bior.sk.

Nájdete u nás napríklad exfoliačný čistiaci gél od bylinkárstva LOGONA, ktorý účinne odstráni nečistoty z pórov, ale aj odumreté bunky. Obsahuje BIO mätu, kyselinu salicylovú a peelingové čiastočky z jojoby a prírodnej silice. Vhodný je pre tínedžerov s akneóznou pleťou, ale aj pre problematickú pleť v zrelšom veku.

Nech si zvolíte akýkoľvek peeling, alebo si ho vytvoríte sami doma, vždy dbajte na to, aby neobsahoval plastové mikročastice a bol, ak je to možné, vyrobený len z prírodných surovín. Neuškodíte tak ani životnému prostrediu a sebe zaručene pomôžete. Výsledkom dobrého peelingu je prečistená, prekrvená pokožka a rozjasnená pleť zbavená nečistôt.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bior.sk (@bior.sk)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz