SOĽ DO UMÝVAČKY RIADU: NA ČO SLÚŽI A AKO JU POUŽÍVAŤ?

Viete, prečo by ste do umývačky riadu mali vždy pridávať aj regeneračnú soľ? A koľko jej tam vlastne treba? Zistite, ako soľ dokáže predĺžiť životnosť vašej umývačky riadu.

Umývačku si nestačí len vybrať, zapojiť a používať. Ak vám záleží na tom, aby vám umývačka riadu slúžila dlho a spoľahlivo, musíte sa o ňu aj adekvátne starať. Umývačke riadu, ako aj vašim riadom, mimoriadne prospeje, ak do nej budete pravidelne pridávať regeneračnú soľ.

NA ČO SA POUŽÍVA SOĽ DO UMÝVAČKY RIADU?

Soľ do umývačky upravuje tvrdosť vody, čím chráni nielen samotnú umývačku riadu, ale aj váš riad pred vodným kameňom. Soľ v umývačke predlžuje nielen jej životnosť, ale vďaka nej sa na riade netvoria žiadne vápenaté usadeniny ani šmuhy a riad je po umytí skutočne čistý. Keďže na väčšine územia Slovenska je mimoriadne tvrdá voda, soľ by ste do umývačky riadu mali pridávať pri každom použití.

NEPODCEŇTE SPRÁVNE NASTAVENIE TVRDOSTI VODY

Umývačky riadu si dávkujú použitie soli podľa nastavenej tvrdosti vody. Preto je veľmi dôležité pri prvom použití umývačky riadu tento parameter nastaviť správne. Niektoré typy umývačiek, u ktorých to nie je potrebné, dokážu tvrdosť vody zhodnotiť aj samy a dávkovanie soli tomu automaticky prispôsobia.

Ak používate náhodou kapsuly 3v1, soľ do umývačky pridávajte aj tak. Hoci tieto kapsuly obsahujú určité množstvo regeneračnej soli, pomôže to len pri priemerne tvrdej vode. A to, ako sme už spomenuli, je na Slovensku skôr unikát, keďže naša voda je známa svojou tvrdosťou. V zásade platí, že ak máte doma tvrdú vodu, umývačka riadu bude potrebovať viac soli, ak máte naopak mäkkú vodu, spotrebuje soli menej.

AKÚ SOĽ DO UMÝVAČKY POUŽÍVAŤ?

Kvalitná soľ do umývačky riadu by mala byť automatickou výbavou, ktorú k umývačke pravidelne dokupujete tak, ako nakupujete čistiace prostriedky na riad. Soľ v umývačke zvyšuje nielen jej životnosť, ale aj účinnosť čistiacich prostriedkov. Používajte ideálne čistú soľ bez ďalších chemických prísad. V prípade, že soľ neobsahuje prídavné tekuté látky a farbivá, takisto to pomáha aj životnosti a kondícii vašej umývačky. Prírodnú regeneračnú soľ do umývačky bez akýchkoľvek chemických prísad a farbív nájdete aj v našom e-shope Bior.sk.

Regeneračná soľ v našej ponuke zachováva životnosť iónových výmenníkov v umývačkách riadu. Iónové výmenníky zmäkčujú vodu a zabraňujú vzniku vodného kameňa na riade. Plusom je tiež to, že regeneračná soľ Sodasan je ekologická a nijako neškodí životnému prostrediu.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz