Rady a tipy, ako zväčšiť objem vlasov

Krásne, nadýchané a objemné vlasy ako z reklamy sú snom nejednej z nás. Chcete poznať zopár trikov, ako môžu aj spľasnuté a riedke vlasy získať objem? Čítajte ďalej. 

Za stratu objemu vlasov je niekedy zodpovedné aj ich nadmerné vypadávanie. Vypadávanie vlasov môže spôsobiť množstvo faktorov. Od genetiky, cez nesprávnu životosprávu až po nadmerné používanie nesprávnej vlasovej kozmetiky. Nezabúdajte, že ak chcete, aby boli vaše zdravé, zbytočne ich nezaťažovala žiadna chémia, mali by ste používať výlučne prírodnú vlasovú kozmetiku s čisto rastlinným zložením. 

Ak vás zaujíma viac o tom, ako môžete nadmerné vypadávanie vlasov zastaviť a čo ho spôsobuje, prečítajte si aj náš článok Koľko vlasov nám vypadne denne a ako zastaviť ich nadmerné vypadávanie. 

A teraz prejdime na tipy a triky, ako zväčšiť objem vašich vlasov 

Veľa spraví správny strih a vhodná farba vlasov

Šikovný kaderník vám nielenže vie poradiť, ktorý strih vám najviac pristane, ale pomôže vám splniť aj vašu túžbu po väčšom objeme vlasov. Nájdite si kaderníka s výbornými recenziami a spýtajte sa ho, čo dokáže vašim spľasnutým vlasom znova vrátiť objem. Veľa spraví aj vhodný výber farby vlasov. Nie je žiadnym tajomstvom, že svetlejšie farby pôsobia objemnejšie. Šikovný kaderník z vás pritom nemusí hneď spraviť blondínu. Stačí len, ak presvetlí niekoľko prameňov tak, aby vlasy pôsobili nadýchanejšie a objemnejšie. 

Vlasy si nečešte mokré a ak musíte, fénujte ich správne

Ak je vaším snom bujná hriva, ktorá časom nespľasne, príprava sa začína už počas umývania vlasov. Ak majú vaše vlasy tendenciu časom stratiť objem, šampón nanášajte poriadne až ku korienkom vlasov a dôkladne ho vymyte. Kondicionér naneste približne od polovice vlasov a tiež zmyte. Následne si vlasy za žiadnych okolností nečešte mokré. 

Jemne vlasy vysušte uterákom. Ideálne je, ak ich nebudete fénovať a necháte prirodzene uschnúť. Vlasy tak budú vzdušnejšie a objemnejšie. Ak vás však tlačí čas a fénu sa nevyhnete, vlasy si fénujte v predklone. Pomôže vám aj okrúhla kefa. Vlasy ňou vyťahujte smerom nahor. 

Používajte prírodnú vlasovú kozmetiku aj na objem vlasov

Nie je žiadnym prekvapením, že produktov, ktoré sľubujú objem vlasov, je na trhu naozaj kvantum. Opäť vám však musíme poradiť používať len prírodné produkty s čisto rastlinným zložením, ktoré vašim vlasom a pokožke nijako neuškodia. 

Ak je vaším snom práve bohatý objem, výborným pomocníkom môžu byť vlasové produkty s kofeínom. Vyhladzujúce vlasové tonikum s BIO kofeínom a arganínom vám zaručí extra efekt hustých vlasov. Tonikum pomôže nielen s nadmerným vypadávaním vlasov, ale aj posilní vlasy a vlasové korienky. Vďaka toniku si vychutnáte pocit hustých vlasov, ktoré sú prirodzene silnejšie, vitálnejšie a odolnejšie. Skúsiť môžete aj prírodný šampón Logona s kofeínom, ktorý je vhodný na každodenné použitie. Prírodný kofeín, ktorý obsahuje, posilňuje vlasy a dodáva vlasom stratený objem. 

No a na záver, vedeli ste, že naše babičky používali na vytvorenie vlasového objemu pivo? Dnes sa jeho hlavná zložka - chmeľ, využíva vo vlasovej kozmetike, aby pomohla s vytvorením objemu. Chmeľ by ste našli napríklad v tužidle na vlasy Logona, ktoré je skvelým pomocníkom k spomínanému fénovaniu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz