Koľko vlasov nám vypadne denne a ako zastaviť ich nadmerné vypadávanie?

Všimli ste si, že sa vám po zemi povaľuje akosi viac vlasov? Alebo ste pri česaní zhrození, koľko vlasov vám zostáva na kefe či hrebeni? Za nadmerným vypadávaním vlasov môže byť viacero príčin. 

V prvom rade je dôležité odpovedať na otázku, čo to vlastne je nadmerné vypadávanie vlasov. Koľko vlasov nám vypadne denne? Táto otázka nemá tak úplne jednoznačnú odpoveď. V podstate to môže byť akékoľvek číslo od 50 do 200. Ženám vypadáva viac vlasov ako mužom a pri dlhých hustých vlasoch ich môže denne vypadnúť pokojne aj viac ako 200. 

Čo spôsobuje nadmerné vypadávanie vlasov?

Okrem nezdravej a nevyváženej stravy, fajčenia či stresu sa môžu za náhlym a výrazným vypadávaním skrývať aj rôzne zdravotné príčiny a skryté ochorenia, ako sú napr. psoriáza, choroby štítnej žľazy a pod. Ale k nadmernému vypadávaniu vlasov prispieva aj počasie. To, že nám počas zmeny ročných období vypadáva viac vlasov nie je iba povera. 

Náhle zmeny teplôt skutočne mohli spôsobiť, že vám vlasy vypadávajú o niečo viac. Nemajte však obavy, tak, ako vlasy vypadávajú, zároveň aj neustále rastú. Iné to ale môže byť u pánov so sklonom k plešateniu. Vo všeobecnosti sa odporúča, že ak na sebe sledujete nadmerné vypadávanie vlasov aspoň tri mesiace, mali by ste navštíviť lekára - dermatológa. 

Škodiť môže aj priveľa nesprávnej kozmetiky

Nie je žiadnym tajomstvom, že stylingové pomôcky, ako sú žehličky, fény a ich dennodenné používanie takisto poškodzujú vaše vlasy, a tak prispievajú aj k ich vypadávaniu. Ak k tomu pridáme ich dennodenné umývanie prípravkami, ktoré sú plné rôznych chemikálií, niet sa čomu čudovať, že vlasy sa vám na hlave udržia o niečo ťažšie. 

Ako zastaviť alebo aspoň spomaliť nadmerné vypadávanie vlasov? Pomôžte si prírodou. Napríklad pŕhľava (ľudovo nazývaná aj žihľava) prekrvuje pokožku hlavy, a tým aj posilňuje vlasové korienky. Prírodný šampón Logona s pŕhľavou je šampón vhodný pre celú rodinu a na všetky typy vlasov. Vďaka rastlinným extraktom z pŕhľavy a prirodzeným hydratačným látkam, ktoré obsahuje, dodá vlasom lesk, hebkosť a vzdušnosť a postará sa aj o posilnenie ich rastu či zabráni nadmernému vypadávaniu. 

Viac o pozitívnych účinkoch pŕhľavy na organizmus a jej detoxikačných schopnostiach si môžete prečítať v našom článku Doprajte vášmu telu očistu - je čas na jarný detox s pŕhľavou. 

Zastavte vypadávanie vlasov spôsobené dennodenným umývaním

Mastia sa vám vlasy rýchlejšie a umývate ich denne? Práve v takom prípade by ste mali veľmi dôsledne vyberať, aké prípravky na vlasy používate. Opäť vám musíme odporúčať jedine prírodnú kozmetiku bez zbytočných chemikálií a prvkov, ktoré vaše vlasy zaťažujú, a tak prispievajú aj k ich vypadávaniu. 

Bema Bio šampón na časté umývanie je správnou voľbou, ak si vlasy umývate denne. Vďaka svojmu hĺbkovému regeneračnému účinku je vhodný na krehké, suché a poškodené vlasy, ktorým chýba elasticita. Okrem toho, že vlasy krásne zrevitalizuje, zabraňuje aj ich štiepeniu. 

Ak chcete okrem celkovej revitalizácie zastaviť aj vypadávanie vlasov, dajte šancu Bema šampónu Hair loss, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre to, aby si s nadmerným vypadávaním vlasov poradil. Šampón Hair loss stimuluje a posilňuje vlasové spojivové tkanivo, a tým znižuje vypadávanie vlasov až o 51 %. Navyše, podporuje aj samotný rast vlasov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz