Spálená pokožka od Slnka a skvelá pomoc na pľuzgiere

Hoci najmä v lete počúvame snáď denne, ako veľmi dôležité je chrániť sa pred Slnkom, niekedy sa pobyt na Slnku predsa len vymkne z rúk a večer nás prekvapia bolestivé pľuzgiere a spálená pokožka. Ako na ne?

Hoci to zrejme viete aj sami, popáleninám od Slnka je naozaj potrebné sa pokiaľ možno čo najviac vyhýbať. Nielenže sú pľuzgiere a popáleniny od Slnka bolestivé, ale každé jedno spálenie zvyšuje aj riziko vzniku rakoviny kože. Počas letnej dovolenky či letného pobytu na Slnku preto určite nezabúdajte na prírodný opaľovací krém s ochranným SPF faktorom.

Viac o výbere opaľovacích krémov aj o slnečnom žiarení sa dočítate v našom článku UVA, UVB či UVC - ako vplýva slnečné žiarenie na našu pokožku?

Čo na spálenú pokožku od Slnka a pľuzgiere?

Na spálenú pokožku je hneď niekoľko babských rád, ktoré môžete využiť, ak doma práve nemáte iný účinný prostriedok. Najlepšie na slnečné popáleniny fungujú tradičné biele jogurty, smotana, aloe vera, ale aj obklady z čierneho či zeleného čaju. Smotana či biely jogurt majú chladivý efekt a keď sa vstrebú, treba naniesť ďalšiu vrstvu.

 

Aloe vera vám pomôže najlepšie, ak ho na popálené miesto nanesiete priamo z rastliny. Ak teda máte doma aloe vera, rastlinku rozrežte a potrite bolestivé miesta. S bolesťou vám vedia pomôcť aj obyčajné chladivé obklady s vodou, prípadne so studeným čiernym alebo zeleným čajom. V odvare zo zeleného čaju je vhodné sa aj v krátkosti okúpať.

Babských rád, ako si poradiť s popáleninami je naozaj mnoho. Dobré však je sa dopredu pripraviť na možné nepríjemnosti spojené s popálenou pokožkou a dôsledne sa o ňu tak postarať. S popáleninami od Slnka ako aj s mnohými inými problémami si poradí aj prírodný hojivý krém Alga Cicosa. Ten si vďaka patentovanému extraktu Alga Sendatu® poradí nielen s bolestivými popáleninami, ale aj opravuje štruktúru povrchových vrstiev kože a obnovuje jej ochrannú funkciu. 

Ako predísť popáleninám od Slnka a ako sa v lete starať o pokožku?

Ako sme už spomenuli, najdôležitejšia je stále prevencia. Snažte sa čo najviac zabrániť tomu, aby ste si pokožku spálili a „dohnali“ to až k pľuzgierom. V lete nezabúdajte na prírodný opaľovací krém, v čase od 10:00 do 15:00 sa na priamom Slnku vyskytujte pokiaľ možno čo najmenej a používajte aj špeciálne sprchové mlieka s obsahom pantenolu. 

Bioturm sprchové mlieko na tvár a telo pokožku tela jemne vyčistí a vďaka účinnému pantenolu aj zmierni možné podráždenia od Slnka. Toto sprchové mlieko je vhodné na podráždenú pleť aj na veľmi citlivú pokožku, či na pleť, ktorú pravidelne trápi akné.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz