Ako často si farbiť vlasy?

Ako často je bezpečné farbiť si vlasy a kedy to už preháňame? Príliš časté farbenie vlasov chemickými farbami môže vaše vlasy nenávratne poškodiť. Ako teda po správnosti na to? 

Ako často je bezpečné farbiť si vlasy?

Najčastejšia odpoveď, ktorú by ste počuli od profesionálneho kaderníka či kaderníčky, sa bude pohybovať niekde medzi štyrmi a šiestimi týždňami. Chápeme, že odrasty alebo šediny vám pri pohľade do zrkadla nerobia radosť, no naozaj je dobré jednotlivé farbenia rozdeliť aspoň štyrmi týždňami. 

Tak si vlasy zachováte v bezpečí. Najmä, ak pri farbení zvolíte tie správne prírodné farby a vlasy na farbenie dôkladne pripravíte. 

Spravte si z farbenia pohodový večer strávený s kamarátkami

Správna a dôkladná príprava na farbenie vlasov môže chvíľku trvať. Spríjemnite si čakanie! Zavolajte k sebe kamarátky, susedku, otvorte si spolu fľašu vína alebo uvarte chutný čaj a využite čas, ktorý spoločne trávite nielen samotným farbením, ale aj tým, že sa porozprávate a zabavíte. Navyše, jedna druhej pomôžete aj s farbením a výsledok tak bude určite ešte krajší. 

V prvom rade je dôležité, aby ste vlasy zbavili všetkých stylingových prípravkov, ako sú rôzne gély, laky či iná vlasová kozmetika. Vlasy si umyte šampónom, ktorý neobsahuje silikóny. Zvoľte napríklad šampón Logona na mastné vlasy, ktorý vaše vlasy „zdrsní“ a vlasy tak lepšie pripraví na samotné farbenie. 

Prípadne použite špeciálny prípravok vytvorený práve na to, aby pripravil vlasy na farbenie. Minerálny prípravok Logona vlasy nielenže očistí od zvyškov kozmetických prípravkov a nečistôt, ale aj vaša nová farba bude vďaka nemu rovnomernejšia a ešte výraznejšia. 

Viac o tom, ako pripraviť vlasy na farbenie si môžete prečítať aj v našom článku Na farbenie treba vlasy pripraviť. Takto sa o ne postaráte pred a po farbení. 

Prečo siahnuť po prírodných farbách na vlasy

Čoraz viac ľudí trpí rôznymi alergickými reakciami na bežne dostupné chemické farby alebo jednoducho nechcú svoje vlasy ešte viac zaťažovať ďalším chemickým „koktailom“. Aj preto je dobré siahnuť po prírodných farbách na vlasy, ktoré majú čisto prírodné zloženie, sú bez p-fenylendiamínu (PPD), amoniaku, peroxidu, parabénov, propylénglykolu a iných chemikálií. 

Prírodné farby sú nielen bezpečné na domáce farbenie s kamarátkami, ale vlasy si nimi môžu farbiť aj tehotné a dojčiace ženy. Obsahujú totiž len rastlinné výťažky v kombinácii s henou, ktoré organizmu ani vlasovej pokožke nijako neškodia. 

Prezrite si našu ponuku krémových aj práškových prírodných farieb na vlasy, zavolajte k sebe kamarátky a užite si babský večer spojený so skrášľovaním.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz