Ako zakryť popraskané žilky na tvári?

Popraskané žilky sa môžu vytvoriť kdekoľvek na tele. Najčastejšie sa však popraskané žilky objavia na tvári alebo na nohách. Čo ich spôsobuje, ako ich zakryť a ako sa ich možno aj zbaviť? 

S popraskanými červenými žilkami na tvári sa môže počas života stretnúť ktokoľvek. Nevyhýbajú sa dokonca ani deťom. Pravda je však tá, že niekto je na ne náchylnejší. Genetická predispozícia však nie je jedinou príčinou ich výskytu. 

Čo spôsobuje popraskané žilky na tvári? 

Dedičnosť aj tehotenstvo

Niektorí ľudia sú na popraskané žilky náchylnejší len preto, že to majú takpovediac „v rodine“. Ženy sa však môžu s praskaním žiliek stretnúť aj počas tehotenstva. 

Slnko a vysoké teploty

Príliš časté a intenzívne vystavovanie sa slnečnému žiareniu môže mať tiež za následok popraskané žilky. Rovnako je to aj s vysokými letnými teplotami. Horúce počasie žilkám na vašej tvári tiež neprospieva. 

Alkohol aj kýchanie

Aj príležitostné pitie alkoholu môže spôsobiť, že sa vám na tvári objavia tzv. „pavúčie cievky“ - červené popraskané žilky. Rovnako je to ale napríklad aj s kýchaním. Náhla zmena tlaku na tvári mohla tiež spôsobiť, že niektoré žilky popraskali a tvár vám začervenala. 

Ako sa zbaviť popraskaných žiliek? Základom je prevencia

Popraskané žilky sa nevyhýbajú najmä tým z vás, ktoré máte citlivú pleť. Letné horúčavy a slnko sú hotovým receptom na červenú tvár. Dôležité je preto popraskané žilky riešiť už preventívne. To znamená celoročné používanie krémov s ochranným faktorom, pričom v lete je rozumné siahnuť po tých najsilnejších - s faktorom SPF 50. 

Ochranný faktor dnes neobsahujú už len krémy, ale aj niektoré druhy make-upov. Aj v našej ponuke nájdete vysokokvalitné prírodné opaľovacie krémy aj make-up s ochranným faktorom. Nezabúdajte, že slnko je nielen tvorcom popraskaných žiliek, ale aj hlavným strojcom vašich vrások. Chráňte svoju pleť naozaj dôkladne. 

Čo robiť, keď už popraskané žilky mám?

V prípade, že už vašu tvár „zdobia“ popraskané žilky a pavúčie cievky, je potrebné pleť dostatočne ošetrovať. Na to sú mimoriadne vhodné napríklad červené riasy. Logona hydratačné sérum obsahuje exkluzívnu zložku z červených rias SILIDINE®, ktorá posilňuje steny ciev a zvyšuje ich pružnosť. Pleť upokojí a zmierňuje začervenanie. 

Prípadne môžete siahnuť aj po hojivom kréme Alga cicosa, ktorý pleť upokojuje, takisto redukuje začervenanie a znižuje reaktivitu citlivej pokožky. Tento hojivý krém opravuje štruktúru povrchových vrstiev kože a obnovuje aj jej ochrannú funkciu. 

Popraskané žilky zároveň účinne zakryjete vhodným prírodným make-upom s ochranným faktorom. Voľte make-up len s rastlinným zložením, ktorý vašu už tak citlivú a poškodenú pleť viac nezaťaží.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz