Ako sa starať o dlhé vlasy a akú farbu si na ne vybrať?

Aby dlhé vlasy zostali pekné, lesklé, pevné a bez štiepiacich sa končekov, vyžadujú si špeciálnu starostlivosť. A to najmä v lete. Ako sa starať o dlhé vlasy a akú farbu na ne vybrať? Poradíme vám. 

Ako sa starať o dlhé vlasy? Tipy na leto:

  • V lete využite slnko a vysoké teploty. Nepoužívajte fény a nezaťažujte vlasy, keď nemusíte. Nechajte dlhé vlasy prirodzene uschnúť.
  • Dodajte vlasom výživu v podobe olejčekov. Vďaka olejom sa vyhnete rozštiepeným končekom a suchým vlasom a vaše vlasy sa budú vo svite zapadajúceho letného slnka krásne lesknúť. Siahnite po rakytníkovom oleji s vitamínom c, ktorý dokonale zregeneruje aj poškodené vlasy. Prípadne skúste bio suchý olej s nádhernou francúzskou vôňou, ktorý je využiteľný nielen na vlasy, ale aj telo a tvár.
  • Používajte len šampóny bez silikónov. V lete sú vlasy namáhané nielen silným slnečným žiarením, ale aj vysokými teplotami. Nepridávajte im ešte v podobe šampónov s obsahom rôznych chemikálií. Voľte prírodné šampóny bez silikónov, ktoré vám zaistia krásny vzhľad vlasov aj počas leta.
  • Slnko vaše vlasy veľmi vysúša. Vlasy je treba patrične regenerovať a zabrániť tomu, aby sa počas letných mesiacov zrazu zmenili na suché, lámavé a rozštiepené. Pomocníkom tu môže byť regeneračný vlasový olej s bio olivovým a lopúchovým olejom, ktorý vlasy krásne revitalizuje.

Aké farby si vybrať na dlhé vlasy?

Odtieň necháme na každej z vás, no určite vám poradíme, aby ste si na vlasy nanášali len prírodné farby bez zbytočných chemikálií. Čisto rastlinné zloženie prírodných farieb vaše vlasy nezaťaží, nespáli a nezničí, ako sa nie úplne zriedka stáva pri tradičných farbách z drogérie. 

Prírodné farby vytvárajú okolo vlasov obal a neničia prirodzené pigmenty. Práve preto sa vám nestane, že po farbení prírodnou farbou by ste mali vlasy spálené a zničené, ako sa vám mohlo stať v minulosti s bežnými chemickými farbami. 

Farbite si vlasy prírodnými farbami, dôkladne ich na farbenie pripravte a po nanesení farby si vlasy zabaľte a sadnite si na chvíľku na slniečko. Práve teplo pomôže pôsobeniu farby a tomu, aby k vlasom lepšie priľnula.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz