Ako si ostrihať vlasy? Prečítajte si najprv tieto 4 rady

Nemáte už čas objednať sa ku kaderníčke a chcete sa pustiť do strihania vlastných vlasov? Ak s tým nemáte žiadnu skúsenosť, zadržte a venujte čas týmto pár radám. 

Strihanie vlasov môže znieť ako pomerne jednoduchá aktivita. Má však svoje úskalia. Videí o tom, ako si ostrihať vlasy do konkrétneho strihu, nájdete na internete neúrekom. My vám však prinášame niekoľko rád, na ktoré by ste nemali zabudnúť ešte predtým, ako sa pustíte do strihania vlasov. 

Niekoľko rád k domácemu strihaniu vlasov:

  • Vlasy nikdy nestrihajte suché. Ešte pred strihaním ich buď navlhčite alebo umyte, aby boli mokré. Keď sú vlasy suché, nevidíte ich reálnu dĺžku a ich strihanie tak môže dopadnúť naozaj nešťastne.
  • Pred strihaním si vlasy dôkladne rozčešte a následne ich rozdeľte gumičkami (prípadne štipcami). Ak máte dlhé vlasy, použite viacero gumičiek. Jednu gumičku viete vždy použiť na zachytenie vlasov, druhú na samotné strihanie konkrétnych prameňov.
  • Na konci strihania si skúste vlasy vyžehliť. Tak ľahko a rýchlo zistíte, či sa vám niekde náhodou nepodarilo vytvoriť pekné schodisko.
  • Nezabúdajte na cestičku vo vlasoch. Najmä, ak máte dlhé vlasy, vie vám byť počas strihania veľmi nápomocná. Vlasy v strede hlavy rozdelíte na dve polovice a môžete si byť istá, že ak budete postupovať opatrne, ostriháte ich na rovnakú dĺžku na oboch stranách.

Vypadávajú a lámu sa vám vlasy? Strihanie ich nemusí zachrániť

Ak ste sa rozhodli pre strihanie vlasov pre to, že vám začali vypadávať, lámu sa, sú krehké a rýchlejšie sa mastia, máme pre vás možno trošku nepríjemné správy. Ostrihanie vašim vlasom nemusí pomôcť. 

Vaše vlasy môžu trpieť nie preto, že by neboli ostrihané, ale pre to, že používate nesprávne produkty. Ak totiž vlasy zaťažíte ťažkými kozmetickými prípravkami, rýchlo sa mastia a to môže mať za následok aj ich zvýšené vypadávanie. Aj pri výbere šampónu je dôležité sledovať jeho zloženie a vyhnúť sa najmä takým šampónom, ktoré obsahujú silikóny. 

Ak hľadáte nový, spoľahlivý prírodný šampón, ktorý vaše vlasy nezaťaží chemickým koktailom, ale naopak, zabráni ich vypadávaniu a rozžiari ich, pozrite si ponuku prírodných šampónov v našom e-shope Bior.sk. 

Bio šampón Bema na časté umývanie je ideálny na každodenné umývanie vlasov. Tento prírodný šampón je obzvlášť vhodný na krehké, suché a poškodené vlasy, ktorým dodá jas, hydratáciu a stratenú elasticitu. Navyše, eliminuje aj štiepenie končekov, takže to strihanie vlasov s ním budete môcť ešte na nejaký čas odložiť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz