Exfoliácia pleti: Ako na peeling pleti bez podráždenia?

Aj vám sa stáva, že po peelingu je vaša pleť začervenaná alebo dokonca bolestivá? Môže to byť spôsobené aj tým, že ste vašej pleti dopriali málo výživných zložiek, ktoré potrebuje na svoju regeneráciu. 

Exfoliácia pleti  - čo to presne je?

Exfoliácia pleti vlastne znamená odstránenie odumretých kožných buniek na tvári. Ak to máme povedať ešte jednoduchšie, ide o pleťový peeling. Odumreté kožné bunky má na tvári každý z nás. Aj preto je vhodné pleti raz za čas dopriať vyživujúci peeling, ktorý ju odumretých buniek zbaví.

Aj vám sa však po peelingu stáva, že vaša pleť je zrazu začervenaná, prípadne až bolestivá? Môže to byť spôsobené aj tým, aký typ peelingu ste použili. Nie každý bežný peeling z drogérie je totiž pre vašu pleť vhodný. Veľa závisí aj od typu vašej pleti, ale „šarapatu“ vie narobiť aj zloženie bežných peelingov, ktoré obsahujú množstvo umelých prísad, či dokonca mikroplasty.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bior.sk (@bior.sk)

 

Ponuku prírodných peelingov, ktoré sú bohaté na výživné zložky, nájdete aj v našej ponuke. Okrem toho si však jednoduchý peeling viete pripraviť aj doma. Recepty na domáci peeling nájdete aj v našom článku Hĺbkové čistenie pleti zvládnete aj doma. 

Ako na peeling, ktorý neuškodí?

Peelingom síce účinne odstránime odumreté čiastočky z pleti, ale pleť je zároveň počas tohto procesu mimoriadne zaťažená. Aj preto by ste mali používať také produkty, ktoré majú v sebe bohaté výživné zložky a oleje, ktoré pleť účinne zregenerujú.

 

Kvalitný prírodný peeling, alebo exfoliačný krém, obsahuje jemné čiastočky, ktoré podporujú prekrvenie pleti a po aplikácii je pleť výrazne žiarivejšia, jasnejšia a čistejšia. Tieto jemné čiastočky sú v našich prírodných peelingoch najčastejšie z kávy, kokosu, hroznových jadierok alebo z iných prírodných produktov, ktoré vašej pleti neuškodia, ale dokonale ju vyčistia a zregenerujú. 

Praktické rady, ako na exfoliáciu pleti:

  • Prírodný peeling používajte raz, maximálne dvakrát týždenne.
  • Peeling nikdy neaplikujte na nevyčistenú pleť.
  • Pleť pred peelingom poriadne umyte, vyčistite a zbavte make-upu.
  • Peeling si vyberajte podľa typu pleti.

 V ponuke nášho e-shopu nájdete peeling pre problematickú pleť, čierny peeling aj exfoliačný krém, ktorý je vhodný pre všetky typy pleti. Ak máte napríklad problém s pigmentáciami, siahnite po zosvetľujúcich peelingoch. Ponuka je bohatá, stačí si len správne vybrať.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz