PRÍRODNÁ ZUBNÁ PASTA BEZ FOURIDU – SPRÁVNA VOĽBA.

Zub je živý útvar.  To, či sú zuby zdravé,  je viditeľné podľa ďasien a koruniek. Zubné korunky sú obalené zubnou sklovinou, najtvrdším materiálom v celom ľudskom tele. Až 95% zubnej skloviny tvoria minerálne látky. Agresívne kyseliny, ktoré sa vytvárajú v ústach po každom jedle,  útočia na sklovinu a vytvárajú póry, v ktorých sa usádzajú baktérie. Baktérie vytvárajú zubný povlak a následne ďalšie problémy v celej ústne dutine.

Ak sa na zuboch nenachádza žiadny povlak, nedochádza k rozkladu zvyškov potravy, zápalom ďasien    alebo iným ochoreniam ďasien. Z tohto dôvodu, zubní lekári odporúčajú umývanie zubov po každom jedle a najmenej dva-   krát denne. Zuby správne umývame stieravými pohybmi od ďasna smerom ku korunke.   Po vyčistení zubov zubnou kefkou  by malo nasledovať čistenie medzizubných priestorov zubnou niťou. Odporúča sa i profesionálne čistenie dvakrát ročne v zubnej ambulancii. Dôležitú úlohu hrá i vyvážené zdravé stravovanie.

Rastlinné zložky ako sú echinacea, aníz, zelený čaj, olej z klinčekov a ester sacharózy zamedzujú vzniku zubného kazu a baktérií vytvárajúcich zubný povlak. Myrha, hamamel a rumanček posilňujú ďasná a zamedzujú infekciám. Silica a morská soľ jemne odstraňujú zubný povlak bez poškodenia zubnej skloviny. Spojením najnovších  vedeckých výskumu a tradičných vedomostí bylinkárstva vzniká prírodná zubné pasta. Prírodné zubné pasty neobsahujú sodium lauryl sulfate a ani žiadne iné agresívne prísady. 

Veľa dospelých ľudí čelí problémom s citlivými zubmi. LOGONA vyvinula výnimočnú prírodnú pastu bez fuoridu na dokonalú hygienu ústnej dutiny a redukciu citlivosti zubov.  Citlivosť zubov všeobecne vzniká ustúpením ďasien, čo spôsobuje odhalenie zubných kŕčkov, otvára sa cesta k zubnému nervu a zuby citlivo reagujú na rôzne podnety ako napríklad chlad. LOGONA zubná pasta na citlivé zuby obsahuje patassium chloride, minerálnu zložku, ktorá vytvára ochrannú vrstvu v oblastí nervov a znižuje citlivosť. Kremičitý gél odstraňuje zvyšky potravy a baktérie zo zubov a ďasien bez poškodenia zubnej skloviny. Extrakty z  rumančeka, šalvie a hamamelu redukujú zápaly a posilňujú ďasná.

Detské zúbky potrebujú správnu starostlivosť. Starostlivosť o prvé detské zúbky je priamo spojená         s ďalším vývinom čeľuste a budúcou pozíciou trvalých zubov. Už detské zuby určujú uloženie a pozíciu ďalších trvácich zubov. Bez dostatočnej starostlivosti zúbky predčasne vypadávajú, susediace zuby vypĺňajú voľné miesta a medzery medzi zubami sa posúvajú do nesprávnej pozície.  Ak začnú rasť trvalé zuby, výsledkom je nerovnomerný rast, pootočené korunky a krivé zúbky.

Detská prírodná zubná pasta je vyvinutá na špeciálne potreby detskej ústnej hygieny. Často sa používa ľahký mätový olej alebo prírodný jahodový výťažok na chuť a arómu. Extrakty z echinacey a zelený čaj efektívne zabraňujú vzniku baktérií. Hamamel, harmanček a myrha sa starajú o citlivé ďasná a napomáhajú predísť infekciám. Malé množstvo silice jemne odstraňuje povlak zo zubov.

Deti často používajú nesprávnu techniku umývania zubov alebo prehĺtajú zubnú pastu. Preto sú použité len tie najjemnejšie neškodné peniace zložky a rastlinné extrakty, ktoré ľahko vyčistia i tie najmenej dostupné miesta. LOGODENT rastlinné zubné gély pre deti neobsahujú žiadne syntetické konzervačné látky a farbivá , parfémy a sú bez fluoridu. Zubný gél pre deti bez fuoridu s príchuťou jablko a papája ponúka značka neobio.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz