KOKOSOVÝ OLEJ NA VLASY?

O kokosovom oleji nájdete mnoho článkov. O jeho blahodarných účinkoch sa už popísalo mnoho. V poslednom čase však odborníci upúšťajú od názoru, že ide o superpotravinu, ale poukazujú hlavne na jeho jedinečné vplyvy na pokožku a vlasy.

Keď premýšľate o prínosoch kokosového oleja pre zdravie, budeme predpokladať, že posledná vec, ktorá vám príde na myseľ, je použitie jedlého rastlinného tuku na tvár, ruky či kokosový olej na vlasy.

Rastúci počet výskumov, nespočetné množstvo odborníkov hovoria hlavne o použití kokosového oleja na pokožku a vlasy.

Kokosový olej sa používa v mnohých prírodných kozmetických produktoch z jednoduchého dôvodu: je to prirodzene antibakteriálne a má protiplesňové účinky. Kokosový olej pre pokožku je výborný hydratačný prostriedok, ľahšie preniká do vlasov oproti ostatným olejom a jemne vonia.

Použitie kokosového oleja na vlasy
Použitím kokosového oleja na vlasy a na pokožku namiesto kondicionéru dosiahnete rýchlu hydratáciu a lepšiu štruktúru vlasov pretože kokosový olej dobre preniká do štruktúry vlasov. Po pôsobení kokosového oleja počas celej noci stačí vlasy umyť šampónom. Vlasy sa budú jednoducho rozčesávať.

Ak chcete skrotiť svoje vlasy, použite trošku oleja do vlasov a vytvorte účes. Môžete použiť čistý kokosový olej alebo kokosový olej Logona so slnečnicovým olejom. Vlasy budú vyzerať  hladké a lesklé. Kokosový olej chráni vlasy aj počas kulmovania, fénovania či pri žehlení vlasov.

Kokosový olej na lupiny
Jednou z najbežnejších príčin lupín je suchá pokožka hlavy. Skúste minimalizovať problém s kokosovým olejom. Zahrejte čistý kokosový olej, aby sa skvapalnil, neprehrievajte ho, aby nebol horúci. Potom olej vmasírujte do pokožky hlavy.  Nechajte pôsobiť 30 minút a vlasy umyte šampónom.

Kokosový olej je nepochybne najlepším hydratačným prostriedkom. Pri izbovej teplote býva pevný, na pokožke sa roztaví hneď ako ho aplikujete. Ľahko sa vniká do pórov kože a hlboko a dôkladne zvlhčuje.

Ako ju používať? Ak máte suchú pokožku, naneste kokosový olej Monoi na tvár po umytí a ľahkom vysušení. Potrebujete len malé množstvo, vezmite si len ¼ čajovej lyžičky a naneste obama dlaňami na tvár. Počkajte 5-10 minút, kým sa olej vstrebe a nadbytok vysajte mäkkou bavlnenou utierkou.

Máte mastnú pokožku? Skúste krátku aplikáciu. Po umytí jemným mydlom, naneste teplý kokosový olej na tvár a krk. Nechajte pôsobiť 15 minút. Potom tvár umyte teplou vodou a vysušte jemným uterákom. Opakujte niekoľko dní.


Kokosový olej je výborný prírodný odstraňovač make-upu

Bez ohľadu aký typ make-upu používate. Kokosový olej túto ťažkú ​​úlohu ľahko zvládne a je jemný k pokožke.

Ako na to? Naneste kokosový olej na celú tvár. Nechajte 5 minút pôsobiť a umyte teplou vodou a jemným mydlom. Hlavná časť make-up by mala byť preč.
Make-up okolo očí odstaňte bavlneným vatovým tampónom namočeným do kokosového oleja.

Kokosový olej je nezamineľný pomocník v obrane pokožky, pier a vlasov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz