MINERÁLNA KOZMETIKA – KOZMETIKA BEZ ŠKODLIVÝCH TENZIDOV.

Tenzidy sú povrchovo aktívne látky, ktoré znižujú povrchové napätie vody  a tým napomáhajú preniknúť prípravkom do pokožky a tak pomôžu k odstráneniu nečistôt. Pokožka sa vša nadmerne vysušuje.

Ghassoul (taktiež známy ako Rhassoul) a kaolín sú prírodné ílovité zložky a výborné alternatívy šetrného umývania vlasov a tela namiesto penivých prípravkov, mydla alebo šampónu. Ghassoul pochádza z pohoria Atlas v Maroku, kde ho ľudia používajú po stáročia.

Kaolín je biely, bezželezitý minerál s jemnou štruktúrou a je možné ho nájsť po celom svete. Nazýva sa podľa čínskej oblasti Gaoling, kde bol nájdený prvý dokument o používaní tohto minerálu. Kaolín má veľké komerčné využitie a v posledných rokoch sa stáva známy aj vo výrobe hygienických kozmetických  prípravkoch.

Minerálne prípravky pracujú inak ako bežná kozmetika. Mydlá a šampóny umývajú tak, že zmenšujú povrchové napätie vody a tým umožňujú vode jednoduchšie viazať nečistoty a mastnotu. Minerálne prípravky fungujú tak, že drobné čiastočky minerálu nasajú vodu a vytvoria zmes s vysokou absorpčnou schopnosťou. Minerálna hmota viaže nečistoty, nadmerný tuk a oplachuje sa ľahko čistou vodou. Minerálna kozmetika nie je agresívna tak ako niektoré bežné mydlá a šampóny. Chráni prirodzený kyslý plášť pokožky a reguluje tvorbu kožného mazu

Minerálne prípravky majú mnoho pozitív:

  • čistia pokožku a vlasy bez poškodenia prirodzených ochranných vrstiev pokožky,
  • po použití sú vlasy hebké, lesklé, pružné a objemné,
  • postupne sa redukuje a znižuje frekvencia umývania,
  • neobsahujú syntetické farbivá,parfémy a konzervačné látky,
  • sú šetrné k životnému prostrediu,
  • neobsahujú žiadne tenzidy a látky, ktoré môžu poškodzovať zdroje pitnej vody.

V dnešnej dobe je nájdete už mnoho minerálnych produktov na trhu. Sprchové gély a šampóny, pleťovú kozmetiku –masky,  zubné pasty, minerálnu dekoratívnu kozmetiku a opaľovacie prípravky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz