Krásne vlasy aj napriek šedinám. Ako sa starať o šedivé vlasy?

Šedivé vlasy už okolo 30-tky nie sú ničím výnimočným. Čo môže urýchliť šedivenie vlasov? Ako sa starať o vlasy, ktoré sú už kde-tu ozdobené aj striebrom? Ako často je vhodné ich farbiť? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Dá sa šedivenie vlasov zastaviť?

Žiaľ, nie. Šedivenie vlasov je prirodzený proces, ktorý signalizuje zvyšujúci sa vek. Šedivenie vlasov je však možné mierne spomaliť. Existuje totiž hneď niekoľko faktorov, ktoré ho vedia urýchliť. Sú to najmä:  

  • Fajčenie
  • Nadmerný stres
  • Ochorenia štítnej žľazy
  • Kardiovaskulárne ochorenia
  • Zlá životospráva (nedostatok vitamínov a minerálov)
  • Genetika

Úpravou životosprávy a obmedzením stresu vieme upokojiť naše hormóny a dostať ich do rovnováhy. To môže mať za následok aj zastavenie zrýchleného šedivenia vlasov. Vek však zatiaľ oklamať nedokážeme, a preto zastaviť šedivenie naozaj nie je možné. Čo teda robiť, keď už máte tých šedivých vlasov na hlave priveľa a necítite sa komfortne?

Ako si farbiť šedivé vlasy

Farbenie šedivých vlasov je zatiaľ asi jediná možnosť, ako sa šedivých vlasov (aspoň na istý čas) viete zbaviť. Voľte však prírodné farby na vlasy bez zbytočnej chémie, silikónov, umelých farbív či peroxidu. Prírodné farby, ktoré nájdete aj v ponuke nášho e-shopu Bior, obsahujú čisto prírodné zloženie a sú vhodné aj na domáce farbenie vlasov. Neublížia ani tehotným či dojčiacim ženám.  

Prírodné farby od značky Logona majú množstvo rozličných odtieňov. Ak by ste medzi nimi nenašli „ten svoj“, farby je možné aj miešať. Vždy však miešame len krémové farby s krémovými a práškové s práškovými. Miešaním viacerých odtieňov farby od tej istej značky dokážete vytvoriť presne taký odtieň, po akom túžite alebo experimentovať s úplne inou, novou farbou.

Ako pripraviť vlasy na farbenie?

Ak sa chystáte farbiť vaše vlasy prírodnou farbou, vlasy musíte dôkladne pripraviť. Vlasy musia byť čisté, odmastené a bez zvyškov stylingových prípravkov (lak, gél a pod.).  

Zaujíma vás viac o tom, ako sa pripraviť na farbenie vlasov? Prečítajte si aj náš článok Na farbenie treba vlasy pripraviť.

Keď máte vlasy čisté a pripravené na farbenie, môžete na ne naniesť farbu podľa vášho výberu. Naše prírodné farby sú rovnako účinné ako klasické farby z drogérie. Nielenže dôkladne prekryjú šedivé vlasy, ale zaceľujú aj rozštiepené končeky, opravujú a vyživujú štruktúru vlasov.

Ako sa starať o šedivé vlasy po farbení?

Ste spokojní s výsledkom, no zároveň dúfate, že celý proces farbenia nebudete musieť o pár týždňov znova opakovať? Ak si chcete vašu novú farbu udržať čo najdlhšie, je vhodné používať šetrné šampóny na farbené vlasy.  

Blond vlasy - na svetlé vlasy je najlepší šampón Logona s harmančekom, ktorý udrží vašu novú blond farbu. Vlasom dodáva pružnosť a lesk. 

Hnedé a červené vlasy - pre hnedé a červené vlasy je vhodný šampón na farbené vlasy Logona s hennou alebo špeciálny Bioturm šampón vyvinutý špeciálny pre červené vlasy či vlasy s červeným odtieňom. 

Čierne a tmavé vlasy - pre tmavohnedé až čierne vlasy sa zasa skvele hodí šampón Logona s extraktom z orecha kráľovského.  

Dôverujte sile prírode a rastlinným farbám, ktoré vaše vlasy nijako nezaťažia, ale naopak, majú revitalizačné účinky. Prírodné farby na vlasy prekryjú šediny rovnako dôsledne ako farby plné chemikálií, avšak bez zbytočných škôd. Spoznajte našu širokú ponuku prírodných farieb a namiešajte si odtieň, po akom túžite.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz