Ako si správne čistiť pleť? Takto si ju dokonale vyčistíte

Dôkladné čistenie pleti by malo byť pre vás rovnakým rituálom, ako je čistenie zubov. Doprajte vašej pleti každodenné čistenie a tá vám na oplátku bude robiť radosť svojím jasným a zdravým vzhľadom. 

Nezachraňujte situáciu drahými prípravkami z drogérie, keď už je najhoršie. Venujte sa vašej pleti každý deň 10 minút ráno a večer a uvidíte, že v konečnom dôsledku možno aj ušetríte.

Prečo je dôležité čistiť pleť dvakrát denne?

Je len logické, že večer potrebujete vašu pleť očistiť od zvyškov make-upu a nečistôt, ktoré sa na ňu počas celého dňa nachytali. Ráno po prebudení treba pleť očistiť od odumretých buniek, mastnoty či toxínov, ktoré sa z nej počas noci vyplavovali. Nepodceňujte ani ranné čistenie pleti. Ak sa pleti nebudete venovať naozaj denne, je možné, že vás zrazu prekvapia upchaté póry, čierne bodky či celkovo sivý a povädnutý vzhľad.

Ako dôkladne vyčistiť pleť?

Dôsledné čistenie pleti nie je časovo až tak náročné, ako by sa vám mohlo zdať. V skutočnosti má len pár krokov.

1.   krok: Hrubé odstránenie nečistôt

V prvom kroku môžete siahnuť po vašej obľúbenej micerálnej vode alebo čistiacom pleťovom mlieku či oleji. Vo všeobecnosti platí, že na mastnejšiu pleť sa hodia čistiace gély alebo peny, ktoré ju zároveň zbavia mastnoty. Suchá pleť potrebuje mastnejší čistiaci olej alebo čistiace mlieko. Citlivá pleť bude najlepšie prosperovať, ak ju vyčistíte šetrnou čistiacou penou na pleť. 

Náš tip pre dôkladné čistenie pleti: BIO pleťový čistiaci olej od značky Laboratoires de Biarritz je vhodný pre všetky typy pleti. 

BIO pleťový čistiaci olej na tvár, oči a pery účinne odstraňuje nečistoty, kožný maz, pot, ale aj vodeodolný make-up. Obsahuje špeciálnu zložku - Sugar Kelp - extrakt z hnedých morských rias, ktorý pokožku upokojuje a dodáva jej jas. BIO olej zabezpečuje hydratáciu, zjemňuje a regeneruje pleť.

2.   krok: Dôkladne vyčistite celú tvár aj krk, pleť jemne pomasírujte

Keď už ste naniesli váš obľúbený produkt na odličovací tampón, neponáhľajte sa. Dôkladne vyčistite všetky zákutia pleti. Venujte sa nielen lícam, nosu a čelu, ale aj všetkým záhybom okolo nosa či uší, perám a krku. 

Jemne pleť masírujte. Touto jemnou masážou uvoľníte tlakové body na tvári, pleť bude prekrvenejšia a rozžiarenejšia.

3.   krok: Opláchnutie pleti

Po hrubom vyčistení je vhodné (a to najmä ráno) pleť opláchnuť príjemne vlažnou vodou a definitívne ju tak zbaviť všetkých nečistôt či odumretých buniek, ktoré sa na nej nahromadili. Pleť je vhodné oplachovať nad umývadlom vlažnou vodou, prípadne ju utrieť vlhkým uteráčikom z príjemných a citlivých materiálov.

4.   krok: Raz za týždeň si doprajte peeling a pleťovú masku

Ako mať naozaj čistú pleť? Doprajte jej aspoň raz do týždňa hĺbkové čistenie a peeling. Nebojte sa, nemusíte hneď utekať do najbližšieho kozmetického salónu. Peeling zvládnete hravo aj v pohodlí domova! Ako na to? Prečítajte si náš článok Hĺbkové čistenie pleti zvládnete aj doma. 

Po dôkladnom peelingu je vhodné pleti dopriať aj príjemnú masku. Prírodnú pleťovú masku odporúčame používať jeden až dvakrát týždenne. Najlepší efekt bude mať práve po peelingu alebo nanesení peelingového gélu. V našej ponuke nájdete hydratačné, čierne, alebo aj upokojujúce pleťové masky bez mikroplastov.

5.   krok: Nezabudnite na hydratáciu pleti

Po dôkladnom vyčistení pleti nezabudnite aplikovať vaše obľúbené hydratačné sérum alebo hydratačný gél. Hydratačné séra zadržiavajú vodu v pokožke a zvyšujú účinok pleťového krému, ktorý sa na ne nanáša. Po hydratačnom sére teda už len naneste váš obľúbený pleťový krém a spokojná s vašou čistiacou rutinou sa môžete uložiť na príjemný nočný odpočinok.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz