Žihľava na vlasy má blahodarné účinky: Poznáte ich?

O pozitívnych účinkoch žihľavy na ľudský organizmus sa toho už popísalo mnoho. Viete, ako presne dokáže žihľava pomôcť vašim vlasom?

Účinky žihľavy na vlasy

Žihľava dvojdomá sa na jar bežne vyskytuje na lúkach, poliach či v okolí vodných tokov. Najčastejšie sa zbierajú listy mladej pŕhľavy a to v období od apríla do konca mája. Žihľava sa však dnes vyskytuje aj ako aktívna látka v mnohých prírodných šampónoch či iných kozmetických prípravkoch. 

Žihľava je bohatá na vitamíny A, B, C, D, K, ktoré sú dôležité pre zdravý rast vlasov. Žihľava udržiava vlasy pevnejšie, pomáha ich rastu, vlasy sú vďaka nej hustejšie, lesklejšie a menej mastné.

Žihľava na vlasy: recept na domáci šampón

Ak práve čítate tento článok v čase, kedy sa žihľava zvykne zbierať, nič vám nebráni vybrať sa na najbližšiu lúku či k najbližšiemu jazeru a nazbierať si jej listy. Prípravu domáceho šampónu so žihľavou zvládne každý. 

Čo budete potrebovať:

  • listy žihľavy (čerstvé alebo aj sušené)
  • voda
  • jablčný ocot
  • menší hrniec

Ako na prípravu domáceho žihľavového šampónu:

Jablčný ocot s vodou v pomere 1: 1 nalejte do menšieho hrnca a priveďte do varu. Nasekajte listy žihľavy a uložte ich do menšej misky. Zalejte ich pripravenou octovou vodou a nechajte lúhovať približne 15 minút. Preceďte a váš vlastný žihľavový šampón je na svete. 

Pripraveným roztokom je vhodné umývať si vlasy každý večer počas 4 až 5 nasledujúcich dní. Nepoužívajte žiadny ďalší šampón. Vlasy na záver vždy prepláchnite vlažnou vodou.

Žihľavové kombo pre hustú a lesklú hrivu

Ak sa práve nachádzate mimo „žihľavovej sezóny“, no chcete si jej účinky na vlasy vychutnať naplno, siahnite po našom žihľavovom kombe. Prírodný žihľavový šampón Logona v kombinácii s obľúbeným kondicionérom s BIO pŕhľavou zlepšujú vlasovú štruktúru vlasov a dodávajú im neodolateľný lesk. Vlasy sú lesklé, pružné a ľahko sa rozčesávajú. Toto žihľavové kombo nielen podporuje rast vlasov, ale udržiava ich aj pevné a plné vitality. 

Bonusový tip: Boli vaše vlasy v poslednom období naozaj mimoriadne namáhané a stratili všetok svoj lesk? Prípadne ste si všimli ich nadmerné vypadávanie? Skúste k nášmu žihľavovému kombu doplniť aj posilňujúci vlasovú tinktúru s BIO pŕhľavou a brezou. Tá posilňuje vlasové korienky, navracia pokožke hlavy stratenú rovnováhu, udržuje vlasy jemné a pružné a dodáva im aj nádherný hodvábny lesk. 

Dôverujte prírode, dajte šancu našim prírodným šampónom a doplnkom s obsahom blahodarnej žihľavy a uvidíte, že sa znova budete na vaše vlasy pozerať s radosťou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz