Ako sa zbaviť vyrážok? TOTO skutočne pomáha

Mysleli ste si, že vyrážky a akné sa s vami rozlúčia ihneď po konci puberty? Žiaľ, nie je to pravidlo. Ak vás trápia vyrážky po holení či problematická pleť, máme pre vás niekoľko rád, ako s nimi zabojujete.

Pleť ako teenager. Čo pomôže na vyrážky?

Trápi vás obzvlášť problematická pleť s vyrážkami, fľakmi či viditeľnými čiernymi bodkami - komedónmi? Či už ste teenager alebo starší, vaša pleť potrebuje špeciálnu starostlivosť. Boj s akné, vyrážkami či čiernymi bodkami však predsa len môžete vyhrať. 

Produktový rad od značky prírodnej kozmetiky Logona s kyselinou salicylovou bol navrhnutý špeciálne pre potreby mimoriadne problematickej pleti s vyrážkami. Základom starostlivosti o tento typ pleti je dôkladné čistenie. Do vašej dennej rutiny by ste mali pridať prírodnú micelárnu čistiacu penu s obsahom kyseliny salicylovej.

Ako čistiť problematickú pleť

Čistiaca micelárna pena Logona dôkladne vyčistí mastnú a zmiešanú pleť. Čistí do hĺbky, harmonizuje pleť a chráni ju aj pred stratou vláčnosti. Čistiaca micelárna pena je vhodná na pleť v období puberty, ale aj pre dospelých ľudí s problematickou a mastnou pleťou. 

Pomôže aj aktívny roztok na vyrážky s obsahom BIO mäty a kyseliny salicylovej. A to najmä v prípadoch, kedy už vaša pleť bojuje s aktívnym zápalom. Precízne namiešaná kombinácia lišajníka, mäty, šalvie, kamélie a hamamelu si poradí aj so silnými zápalmi a rozvinutými vyrážkami. 

Nezabúdajte však, že základom starostlivosti o problematickú pleť je najmä každodenné a dôkladné čistenie pleti. Viac o tom, ako vyzerá dôsledné čistenie pleti, si môžete prečítať aj v našom článku Ako si správne čistiť pleť?

Čo na vyrážky po holení?

Má vaša pleť po holení sklon k podráždeniu, pocitu napätia či k vyrážkam? V takom prípade je vhodné používať prírodné produkty na holenie bez konzervantov a akýchkoľvek umelých parfumov. Prírodná pena na holenie MEN je vhodná pre normálnu aj citlivú pleť. Určená je na jemné a dôkladné mokré holenie. Jej upokojujúce zloženie s obsahom BIO slnečnicového oleja zaručuje holenie bez podráždenia. 

Páni by však nemali zabúdať na to, že po holení sa ich pleť vysušuje a môže sa začervenať či ľahšie podráždiť. Okrem prírodnej peny na holenie by v ich výbave nemal chýbať aj hydratačný krém po holení, ktorý ošetrí citlivú pleť a dôkladne ju hydratuje.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz