3 kroky, ako môžete aj vy zamaskovať svoje odrasty

Nová farba vlasov je vždy vzrušujúcou zmenou. Radosť z nového imidžu nás však často začne opúšťať v okamihu, ako zbadáme prvé odrasty. Ako ich zamaskujete?

Keď sa začnú ukazovať odrastené vlasy, mnohé máme často chuť okamžite znova siahnuť po farbe na vlasy. Aj keď to môže byť lákavé, časté farbenie vlasov môže viesť k ich poškodeniu a lámaniu. Našťastie, existujú kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste zamaskovali svoje korienky a udržali vaše vlasy zdravé a krásne.

Krok 1: Používajte šampóny na farbené vlasy

Prvým a zrejme tým najdôležitejším krokom, ako sa vyhnúť odrastom a udržať si vašu novú farbu vlasov, je používať vhodné šampóny na farbené vlasy. Prírodné šampóny na farbené vlasy nielen udržujú ich farbu, ale dodávajú im aj lesk, jemnosť a pružnosť a to všetko bez zbytočných a škodlivých chemikálií či silikónov. 

Pre hnedé až čierne farbené vlasy sa hodí prírodný šampón Logona s extraktom z orecha kráľovského, ktorý posilňuje vlasové korienky a pôsobí aj ako prírodné farbivo. Svetlé farbené vlasy zase ocenia Logona šampón s výťažkom z bio harmančeka a nechtíka. Ten vlasom dodá potrebný lesk, ale aj udrží tón farby vlasov po ich farbení.

Viac o tom, ako vyzerá starostlivosť o farbené vlasy sa dočítate aj v našom článku Na farbenie treba vlasy pripraviť: Takto sa o ne postaráte pred a po farbení.

Krok 2: Nefarbite hneď celú dĺžku vlasov, farbu použite len na odrasty

Drobné odrasty skutočne nemusia byť hneď dôvodom na to, aby ste nanovo zafarbili celú dĺžku vašich vlasov. Navyše, ak používate na farbenie vlasov prírodné farby, odrasty nikdy nebudú priveľmi viditeľné. Prírodné farby vám vlasy zafarbia len o jeden či dva odtiene, preto si odrasty všimnete len pri naozaj dôkladnom skúmaní. 

Ak ich však potrebujete zafarbiť, nefarbite si celú dĺžku vlasov. Stačí, ak zafarbíte odrasty len približne jeden centimeter od korienkov. Tak účinne prekryjete odrastené korienky a nebudete vlasy zbytočne namáhať ďalším farbením. 

Prečítajte si tiež: Ako často si farbiť vlasy?

Krok 3: Starostlivo si upravte vlasy

Styling naozaj dokáže hotové divy. Vhodným účesom dokážete prekryť aj frustrujúce odrasty. V prvom rade sa pri stylingu vyhnite používaniu horúcich nástrojov, ako sú kulmy a žehličky, ktoré môžu vaše vlasy poškodiť a viesť k ich lámaniu. Ak sa tomu naozaj vyhnúť nedokážete, nezabudnite vlasy pred úpravou horúcimi nástrojmi dostatočne chrániť ochranným sprejom. Takisto im aspoň raz za týždeň doprajte kúru v podobe vhodného balzamu či vlasovej masky. 

Vyhnite sa účesom, pri ktorých upriamujete pozornosť práve na odrastené korienky. Skúste sa pohrať s drdolmi, vrkočmi, sponkami a vhodne umiestnenými čelenkami. Tie nielenže účinne prekryjú odrasty, ale dodajú vám aj šmrnc a osobitosť. Ak túžite po inšpirácii, pozrite si niekoľko tipov na zapletené účesy pre dlhé aj krátke vlasy, ktoré sme pre vás spísali v našom blogovom článku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz