Ako používať korektor na tvár?

Trápia vás nedokonalosti pleti, no nikdy ste neprišli na to, ako správne používať korektor? Radi vám poradíme.

Korektor je skvelým pomocníkom pri prekrývaní nedokonalostí pleti, fľakov, akné či tmavých kruhov pod očami. Správnou technikou dokážete prekryť všetky drobnosti, s ktorými nie ste spokojná. Aj v prípade korektora je však dôležité vybrať si taký, ktorý obsahuje len prírodné zložky, aby ste sa vyhli akýmkoľvek negatívnym reakciám či podráždeniam pleti. 

Ako správne používať korektor?

Nájdite ten „svoj“ odtieň

Prvým krokom pri používaní korektora je nájsť správny odtieň pre váš tón pleti. Korektor by mal čo najviac zodpovedať prirodzenej farbe vašej pleti. Vyberte si preto vždy korektor, ktorý je len o jeden alebo dva odtiene svetlejší ako váš prirodzený tón pleti. To platí v prípade korektora na zvýraznenie čŕt či prekrytie nedokonalostí.

Na zvýraznenie čŕt tváre naneste svetlejší korektor

Ak chcete zvýrazniť určité oblasti tváre, napríklad lícne kosti, koreň nosa či vrchný obrys pier, použite svetlejší korektor. Naneste ho na vami preferované miesta a dobre ho rozotrite vlhkou hubkou na make-up alebo čistým štetcom. Svetlý korektor rozžiari vašu tvár a vy budete pôsobiť vitálne a plná energie.

Na kontúrovanie použite tmavšie odtiene

Pozor, tu prichádza zmena. Na kontúrovanie tváre použite korektor, ktorý je o jeden alebo dva odtiene tmavší ako tón vašej pleti. Naneste korektor do jamiek na lícach, pozdĺž čeľuste a po stranách nosa. Dobre ho rozotrite, aby ste vytvorili prirodzene vyzerajúci odtieň. 

Zaujíma vás, ako na kontúrovanie tváre? Viac sa dočítate v článku Ako kontúrovať tvár? Jednoduchý návod

Korektor na akné aplikujte s mierou

Ak máte akné alebo vyrážky, môžete použiť korektor, ktorý je špeciálne určený na tento účel. Výbornou voľbou je napríklad korekčný krémový korektor Sante s vysokým účinkom krytia. Je však dôležité nanášať korektor s mierou, aby ste si neupchali póry. Pomocou malého štetca naneste korektor iba na dané miesto a dobre ho rozotrite.

Korektor vždy poriadne rozotrite

Bez ohľadu na to, aký korektor používate, je dôležité, aby ste ho dobre zladili s pokožkou. Použite navlhčenú make-up hubku alebo štetec na zamiešanie korektoru do pokožky a uistite sa, že vám na tvári nezostali žiadne ostré linky alebo viditeľné okraje. 

Korektor vám vie účinne pomôcť prekryť nedokonalosti tváre. Je však naozaj dôležité vybrať si taký, ktorý obsahuje len prírodné zložky, aby ste sa vyhli možným podráždeniam. To isté platí, samozrejme, aj v prípade make-upu či pleťových krémov. Spoznajte našu ponuku prírodnej kozmetiky a doprajte vašej pleti tú najlepšiu starostlivosť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz