Ako stmaviť blond vlasy? Nie je tu priestor na experimenty

Klasická farba z drogérie naozaj nie je jedinou možnosťou, ako viete stmaviť vaše blond vlasy. Nepoškodzujte ich zbytočnými chemikáliami a zverte sa do rúk prírody. Ako stmaviť blond vlasy bez poškodenia?

Omrzeli vás už vaše blond vlasy a túžite po zmene? Stmaviť si blond vlasy na špeciálnu príležitosť alebo len tak pre zmenu vám môže dodať svieži nový vzhľad. K zmene však treba pristupovať opatrne a premyslene. Vyhnite sa experimentovaniu s rôznymi chemikáliami. Poradíme vám niekoľko spôsobov, ako môžete vaše blond vlasy stmaviť aj bez zbytočnej chémie.

Vyhnite sa bežným farbám plným chemikálií

Keď sa rozhodnete pre stmavenie vlasov, mnohým z vás zrejme napadne buď vyhľadať profesionálneho kaderníka, alebo si vlasy zafarbiť bežnými farbami z drogérie. Ak patríte do skupiny, ktorá už plánuje výlet do drogérie, zadržte. Blond vlasy sú vo všeobecnosti známe tým, že trpia krepovitosťou, často sú suché a poškodené. Chemický koktail, ktorý predstavuje bežná farba z drogérie, by im ešte viac ublížil. 

Voľte prírodné farby, ktoré vaše vlasy ošetria a obalia ich ochrannou vrstvou. Prírodné farby na vlasy od značky Logona poskytnú vašim vlasom potrebnú kúru, neobsahujú p-fenylendiamín (PPD), amoniak, peroxid, parabény ani iné ďalšie škodlivé chemikálie. Navyše, prírodné farby na vlasy sú neškodné aj pre tehotné a dojčiace ženy a sú vhodné aj na domáce farbenie. Ak ste odhodlaná vaše blond vlasy stmaviť farbením, prečítajte si aj náš článok o tom, ako často je vhodné farbiť si vlasy.

Využite naplno silu prírody

Ak nechcete vaše blond vlasy hneď prefarbovať, jedným z najlepších spôsobov, ako ich stmaviť, je využiť silu prírody. Na ich prirodzené stmavenie môžete využiť zábal s kávou, čajom alebo kakaovým práškom. 

Všetko, čo musíte urobiť, je uvariť silnú šálku zvolenej ingrediencie, nechať ju vychladnúť a potom ju aplikovať na vlasy. Nechajte pôsobiť asi 30 minút, potom opláchnite vodou. Opakujte tento proces niekoľkokrát týždenne a všimnete si postupné tmavnutie vlasov.

Blond vlasy stmaví aj henna

Henna je ďalšou skvelou možnosťou na stmavenie blond vlasov. Je to prírodné farbivo vyrobené z listov rastliny henna a na farbenie vlasov sa používa už po celé stáročia. Použitie henny je bezpečné a vaše vlasy nijako nepoškodí. Je však dôležité uvedomiť si, že henna nedokáže zosvetliť vlasy, preto je vhodná len na ich stmavenie. 

Aj v našej ponuke nájdete rozličné prírodné farby s hennou, ktoré nielen účinne prekryjú šediny, ale vašim vlasom dodajú aj lesk a unikátny farebný odtieň. Ten môžete ešte zvýrazniť tým, že si vlastnú farbu dokonca sama namiešate. Získate tak unikátny odtieň, ktorý bude len váš. Ako na miešanie farby na vlasy? To sa dočítate aj v našom blogovom článku, kde sme pre vás spísali prehľadný návod.

Vhodná je aj konzultácia u profesionála

Ak si nie ste úplne istá, ako na stmavenie blond vlasov, vždy je dobré poradiť sa s odborníkom. Kaderník vám môže pomôcť vybrať tie najlepšie produkty a techniky na stmavnutie vlasov, ktoré sú pre vaše vlasy bezpečné. 

Nezabúdajte, že zmena farby vlasov môže byť zábavná a vzrušujúca, no je dôležité k nej pristupovať opatrne. Vždy si vyberajte len nezávadné prírodné produkty a poraďte sa možno aj s odborníkom. Vďaka tomu svoje blond vlasy stmavíte efektívne a bezpečne bez toho, aby ste ich nejako poškodili.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz