Rybí vrkoč: Návod, ako si ho môžete vytvoriť vo vašich vlasoch

Rybí vrkoč je ideálny typ účesu, ktorý sa hodí do kancelárie, len tak pre radosť, ale aj na svadbu. Ako ho vytvoriť? Postup je pomerne jednoduchý. 

Radi by ste váš klasický vrkoč ozvláštnili? Ak túžite po novom účese, ktorý sa hodí na každú príležitosť, dajte šancu rybiemu vrkoču. Rybí vrkoč, alebo aj rybí chvost je populárny typ vrkoča, ktorý sa však mnohé z nás boja vyskúšať pre jeho údajnú komplikovanosť. Avšak, opak je pravdou!

Pri stylingu vlasov nezabúdajte aj na ich ošetrenie

Rybí vrkoč je pomerne jednoduchý a potrebujete sa držať iba zopár základných krokov. Rybí vrkoč bude vyzerať o čosi romantickejšie, ak si pred jeho zapletaním vlasy natočíte. Väčší objem a vlny z neho spravia účes, ktorý sa hodí aj na formálne príležitosti, ako je napríklad svadba. Ak však naozaj chcete vaše vlasy kulmovať či inak upravovať, nezabúdajte aj na ich správne ošetrenie. 

Ak napríklad túžite po výraznom objeme, je dobré naň myslieť už počas umývania vlasov. Zvoľte si správny šampón, ktorý pomôže vašim vlasom vytvoriť objem. Zároveň treba myslieť na to, že pred akýmkoľvek upravovaním (žehlenie, kulmovanie či fénovanie) je dobré vlasy ošetriť. Ideálne ochranným hydratačným sprejom, ktorý ich chráni pred poškodením teplom či statickou energiou. 

Máte všetko? Tak poďme na to zapletanie.

Rybí vrkoč - návod ako na to

Postup na rybí vrkoč je naozaj jednoduchý a radikálne sa nelíši od klasického vrkoča. 

  1. Rozčesané vlasy uviaže do chvosta a zaistite gumičkou.
  2. Chvost rozdeľte na dve rovnako veľké časti (dva veľké pramene).
  3. Malú časť vlasov z ľavej časti presuňte doprava. Do ruky vezmite malý pramienok z ľavej časti a prekrížte ho do pravej.
  4. Tento proces opakujte až po úplný koniec chvosta. Takýmto krížením zľava doprava vytvoríte váš vytúžený rybí vrkoč.
  5. Chvost zaistite gumičkou. Vrkoč jemne povytiahnite tak, aby pôsobil o niečo objemnejšie.

Podrobný návod nájdete aj v priloženom videu: 

 

Ak vás rybí vrkoč oslovil, inšpirujte sa ďalšími tipmi na účesy pre dlhé a polodlhé vlasy. Viacero zaujímavých a nenáročných účesov sme pre vás opísali aj v článku - Tipy na rýchly účes pre dlhé a polodlhé vlasy.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz