Bielenie zubov doma: Poznáte tento recept?

Žiarivý biely úsmev je bez pochýb snom mnohým z nás. Profesionálne bielenie zubov v zubnej ambulancii však nemusí byť dostupné pre každého. Ako si vybieliť zuby doma? Máme pre vás niekoľko tipov.

Domáce bielenie zubov kurkumou

Počuli ste už o bieliacich účinkoch kurkumy? Kurkuma je obľúbené korenie, ktoré má nielen pozitívne účinky na ľudský organizmus, ale dokáže pomôcť aj pri bielení zubov. Dokonca znižuje riziko zápalu ďasien. 

Ako si bieliť zuby s kurkumou? Je to jednoduché. Mokrú zubnú kefku ponorte do kurkumy a vyčistite si ňou zuby. Keď už ste s „kurkumovým čistením“ hotový, ústa hneď nevyplachujte a nechajte korenie ešte pár minút pôsobiť. Potom ústa vypláchnite a vyčistite už vašou bežnou zubnou pastou. Tento postup aplikujte jeden raz denne.

Vybielte si zuby v pohodlí domova aj vďaka jahodám

Mimoriadne chutné domáce bielenie zabezpečia aj jahody. Práve jahody obsahujú enzým, ktorý má bieliace účinky. Umyte niekoľko jahôd a roztlačte na akúsi pastu. Rozmačkané jahody naneste na zuby a nechajte pár minút pôsobiť. Neskôr si vypláchnite ústa a zuby vyčistite klasickou zubnou pastou.

Domáce bielenie sódou bikarbónou? Radšej nie

Na internete sa môžete stretnúť aj s radami použiť na domáce bielenie sódu bikarbónu. Hoci je pravda, že jedlá sóda má bieliace účinky a skutočne vám môže pomôcť zbaviť sa škvŕn na zuboch, môže zároveň vašim zubom uškodiť. 

Sóda bikarbóna môže poškodiť vašu zubnú sklovinu a spôsobiť aj zvýšenú citlivosť zubov. Nedajte sa nachytať prvými výsledkami. V konečnom dôsledku vám tento spôsob domáceho bielenia môže uškodiť.

Akú bieliacu pastu vybrať?

Domáce spôsoby bielenia zubov vám vedia priniesť určité výsledky, no nie každému z nás sa chce doma hrať na alchymistu. Zároveň je pravda, že výrobcovia prírodných zubných pást dobre vedia, ako zuby bieliť a vedia zubné pasty namiešať tak, aby vám priniesli želané výsledky. 

Prečo si na bielenie vybrať prírodné zubné pasty? Bežné bieliace pasty sú často tie najagresívnejšie. Často obsahujú množstvo chemikálií, ktoré síce môžu vaše zuby vybieliť, ale zároveň môžu aj podráždiť sliznicu či poškodiť sklovinu. Voľte preto šetrnejšie bieliace produkty, ako sú prírodné bieliace pasty. Prírodná bieliaca zubná pasta s BIO mätou nielenže skvele chutí a má bieliaci účinok, ale vďaka kombinácii esenciálnych olejov a kriedy zuby aj jemne čistí a zanecháva ich zdravé. 

Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, čo by mala a nemala obsahovať vaša zubná pasta, prečítajte si aj náš starší článok - Pozor na zloženie vašej zubnej pasty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz