POZOR NA ZLOŽENIE VAŠEJ ZUBNEJ PASTY. ČO BY NEMALA OBSAHOVAŤ?

Zaujímali ste sa niekedy o to, čo obsahuje vaša zubná pasta, ktorú bežne používate? Zubné pasty zrejme nie sú ten typ produktu, pri ktorých by sme detailne skúmali ich zloženie, no možno je načase začať.

NA AKÉ LÁTKY SI DÁVAŤ POZOR PRI VÝBERE ZUBNEJ PASTY?

UMELÉ PRÍCHUTE A RÔZNE FARBIVÁ

Aj pri zubných pastách platí, že je lepšie zvoliť si takú, ktorej chuť je dosiahnutá len prírodnými ingredienciami. Vyhnite sa umelým prísadám a zvoľte si pasty s príchuťou mäty, rozmarínu či detskú zubnú pastu s chuťou jabĺk. Všetky naše zubné pasty obsahujú len prírodné ingrediencie, a tak sa nemusíte báť žiadnej ďalšej zbytočnej chémie. A to platí aj o bieliacich zubných pastách.

TRICLOSAN

O tejto látke sa vedú mnohé debaty a niektorí lekári sa dokonca domnievajú, že práve ona môže prispievať k vzniku rakoviny. Hoci triclosan nechceme predčasne úplne odsúdiť, bude lepšie, ak sa zubnej paste, ktorá ho obsahuje, vyhnete.

TENZIDY

Práve tenzidy môžu podráždiť zubnú sklovinu - ide predovšetkým o laurylsulfát sodný (SLS) či laurelsulfát sodný (SLES). Práve SLS, ktorý je zodpovedný za to, že zubná pasta pení, môže spôsobovať aj nepríjemné afty, ktoré niektorých z nás zvyknú trápiť. Tenzidy by ste nenašli v žiadnej zubnej paste v našom e-shope. Ich použitie je v prírodných zubných pastách dokonca úplne zakázané. Aj tento fakt teda môže svedčiť v neprospech daných látok.

FLUORIDY

Takisto pomerne diskutovaná látka, ktorú mnohí chvália, iní zatracujú. Hoci o fluoridoch sa hovorí, že pri dennom používaní dokážu znížiť riziko vzniku zubného kazu, iní zasa zdôrazňujú fakt, že fluoridy môžu pôsobiť pre ľudský organizmus toxicky. Aj preto sa im prírodné zubné pasty vyhýbajú a v ich zložení by ste fluoridy hľadali len márne. To je však tiež dôvod, prečo sú prírodné zubné pasty vhodné napríklad pre deti. Malé deti totiž často zvyknú zubnú pastu prehltnúť a fluoridy im môžu následne podráždiť žalúdok. Ak hľadáte vhodnú a bezpečnú zubnú pastu pre vaše dieťa, pozrite si našu ponuku, v ktorej nájdete aj zubné pasty pre deti.

AKO SI VYBRAŤ ÚČINNÚ A BEZPEČNÚ BIELIACU ZUBNÚ PASTU?

Bežné bieliace zubné pasty sú často tie najagresívnejšie. Keďže ich úlohou je zuby nielen vyčistiť, ale zbaviť ich aj škvŕn, často obsahujú množstvo chemikálií, ktoré môžu nielen podráždiť citlivejšiu sliznicu, ale aj poškodiť zubnú sklovinu. Škvrny na zuboch či zažltnutie je najčastejšie spôsobené častým pitím kávy, čaju, červeného vína či fajčením.

Ak vás trápia zažltnuté zuby či nepekné škvrny, zvoľte si pre vašu vlastnú bezpečnosť bieliacu zubnú pastu s prírodným zložením. Takou je aj Logodent zubná pasta natural white. Táto bieliaca zubná pasty zuby nielen účinne vyčistí, ale má aj jemný prírodný bieliaci účinok, pričom nijako nepoškodzuje zubnú sklovinu. Bieliaca zubná pasta Logodent obsahuje vysoko účinné častice na báze oxidu kremičitého, ktoré odstraňujú povlak a zafarbenie.

Práve ústna hygiena je najčastejším spôsobom, ako sa do nášho tela dostane neželaná chémia. Venujte pozornosť tomu, akú zubnú pastu používate a vyberajte si len prírodné zubné pasty. Tieto pasty vaše zuby nielen účinne vyčistia, ale za pomoci prírody dokážu pomôcť aj s ich bielením.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz