SO SUCHÝMI ŠAMPÓNMI OPATRNE: ČO VŠETKO MÔŽU SPÔSOBIŤ?

Pozreli ste sa už niekedy na zloženie vášho obľúbeného suchého šampónu? Možno je používanie suchých šampónov pohodlné, rýchle a jednoduché, no myslíme si, že táto chvíľková pohodlnosť vám nestojí za možné problémy s pokožkou či vlasmi, ktoré môže suchý šampón spôsobiť.

AKÉ PROBLÉMY MÔŽE SPÔSOBIŤ PRAVIDELNÉ POUŽÍVANIE SUCHÉHO ŠAMPÓNU?

Môžu vám viac vypadávať vlasy. Suchý šampón totiž upcháva vlasovú pokožku, tá následne nemôže ďalej dýchať a neprodukuje tak nové vlasy. Suchý šampón môže byť takisto zodpovedný aj za zvýšenú lámavosť vlasov. Môžu za to práve tie isté látky, ktoré absorbujú nadmernú mastnotu vlasov. Tieto isté látky totiž vlasy neprimerane zaťažujú, a to môže mať za následok ich zvýšenú lámavosť.

Ďalšou veľkou nevýhodou suchých šampónov je aj to, že celkovo znižujú kvalitu vašich vlasov. Pri pravidelnom používaní vlasy strácajú lesk a celkovú vitalitu. Časom sa môže stať, že sa vám vlasy prestanú lesknúť úplne a miesto objemu, ktorým ste sa kedysi prirodzene pýšili, zostanú spľasnuté a mdlé. Aj za to môže celá plejáda chemikálií, ktoré suché šampóny často obsahujú. Niektoré suché šampóny obsahujú také látky, ako sú propán, bután, hliník či mnohé ďalšie chemické prísady, ktoré pripomínajú skôr zloženie výbušniny ako šampónu.

Tak, ako suchý šampón poškodzuje a zaťažuje vaše vlasy, škodí aj vašej pokožke. Tak sa časom môže objaviť nielen zvýšené vypadávanie vlasov či ich lámanie, ale aj lupiny či v niektorých prípadoch aj vážnejšie kožné ochorenia.

NAMIESTO SUCHÝCH ŠAMPÓNOV VOĽTE ŠAMPÓNY S PRÍRODNÝM A BEZPEČNÝM ZLOŽENÍM

Vieme, že používanie suchých šampónov je jednoduché a rýchle. Práve v tejto dobe, kedy sa každý deň za niečím naháňame môžu suché šampóny predstavovať istého záchrancu. Nezabúdajte ale na to, že s ich používaním to naozaj neradno preháňať.

Namiesto suchého šampónu si radšej zvoľte šampón s prírodným zložením. Časom vám aj prírodné šampóny ušetria čas rovnako efektívne ako tie suché. Ako je to možné? Nejde o nič neuveriteľné. Ak ale budete prírodný šampón používať skutočne pravidelne a dlhodobo, prirodzene znížite frekvenciu umývania vašich vlasov.

Vlasy si totiž zvyknú na prírodné ingrediencie, nebudú zaťažované zbytočnými chemikáliami, pookrejú a vy už čoskoro uvidíte, že ich naozaj nie je nutné umývať každý jeden deň. Prírodné šampóny pomôžu nielen vašim vlasom, ale aj vlasovej pokožke, ktorá sa vďaka prírodným zložkám opäť dostane do potrebnej rovnováhy a bude produkovať zdravé nové vlasy.

PREČO POUŽÍVAŤ PRÍRODNÉ ŠAMPÓNY NA VLASY

Prírodné šampóny, ktoré nájdete aj v našej ponuke, obsahujú účinné BIO aktívne látky, ktoré obnovujú prirodzené pH pokožky hlasy, stimulujú rast vlasov a nevysušujú vlasovú pokožku. Navyše, ako sme už spomenuli, naše prírodné šampóny redukujú aj tvorbu mazu a vďaka tomu vlasy nie je potrebné umývať tak často. Bonusom je ešte aj to, že naše prírodné šampóny sú balené v recyklovaných obaloch zo 100 % recyklovaných PET fliaš.

Rozlúčte sa so suchými šampónmi, ktoré škodia ako vašim vlasom, tak aj pokožke hlavy. Dajte šancu prírodným šampónom, ktoré vašim vlasom vrátia stratenú rovnováhu a uvidíte, že čas ušetríte rovnako efektívne. Navyše, bez neskoršej návštevy kožného lekára.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz