VITAMÍNY PRE KRÁSNE VLASY. KTORÉ PODPORIA RAST A POSKYTNÚ VLASOM VÝŽIVU?

Zvýšené vypadávanie vlasov, strata hustoty či unavené vlasy bez objemu z času na čas potrápia každého. Ako pomôcť vašim vlasom, keď stratili svoju krásu, objem a lesk?

Za nadmerným vypadávaním vlasov sa môže najčastejšie skrývať nedostatok určitých vitamínov, kolísanie hormónov či nevhodná a nedostatočná strava. K strate vlasov však môžu prispievať aj externé faktory, ako je napríklad fajčenie či UV žiarenie, no a nepomáha ani citlivá pokožka hlavy či jednoducho starnutie.

KTORÉ VITAMÍNY NAKOPNÚ RAST VLASOV?

Najjednoduchšie sa dá vyriešiť vypadávanie vlasov, ktoré spôsobil nedostatok určitých vitamínov. Je hneď niekoľko vitamínov a telu prospešných látok, ktoré pomôžu vašim vlasom stať sa znova hustými. Skúste do stravy pridať rybí olej, vitamíny C a D, zinok či železo.

Práve nedostatok železa a zinku je často pozorovaný u žien, ktoré trápi vypadávanie vlasov. Výhodou týchto vitamínov je aj to, že niektoré z nich majú okrem iného aj antioxidačné vlastnosti, a tak chránia vaše vlasy aj pred škodlivými externými faktormi.

ŽIHĽAVA NA PODPORU RASTU VLASOV AJ PROTI VYPADÁVANIU

Výskumy dokázali, že žihľava dvojdomá má výborné protizápalové a antibakteriálne účinky. Mnohí si práve v jarných a letných mesiacoch doprajú detox žihľavovým čajom. Čaj zo žihľavy má skutočne obrovské množstvo pozitívnych účinkov. Prospieva pečeni, obličkám, žlčníku, uľaví pri alergiách či bolestiach hlavy, pomôže zapáleným močovým cestám a v neposlednom rade aj vlasom či pokožke.

Žihľavový čaj si pripravíte mimoriadne jednoducho. Prosto zalejte nazbierané listy žihľavy (čerstvé alebo usušené) horúcou vodou a nechajte lúhovať 15 až 20 minút.

Žihľava sa využíva na podporu rastu vlasov práve pre jej dokázané protizápalové účinky. Zapálená vlasová pokožka je totižto jedným z faktorov, ktoré môžu vypadávanie vlasov spustiť. Žihľava takisto posilní oslabené vlasové korienky a prekrví pokožku hlavy.

SKÚSTE PRÍRODNÚ KOZMETIKU BEZ CHEMIKÁLIÍ

Ak vás trápia oslabené vlasy, ktoré vypadávajú, lámu sa, či pôsobia unavene a bez života, určite im nepomáhate, ak na ne aplikujete prípravky plné rôznych chemikálií či mikroplastov. Citlivá pokožka hlavy a citlivé vlasy si zaslúžia tú najlepšiu starostlivosť, ktorú im vie poskytnúť jedine príroda. Siahnite aj vy po prírodnej vlasovej kozmetike, ktorej môžete dôverovať.

Aj v našom e-shope nájdete niekoľko prírodných farieb, šampónov, kondicionérov, olejov či gélov, ktoré neobsahujú žiadne škodlivé látky, ale len to najlepšie z prírody. Na podporu rastu vlasov a zastavenie vypadávania je výborný práve žihľavový šampón z produktového radu Logona. Ako sme už spomínali, žihľava má obrovské množstvo pozitívnych účinkov a mimoriadne prospieva aj vašim vlasom.

Vlasy sú dennodenne vystavované obrovskému množstvu škodlivín, chemikálií či faktorov, ktoré im ubližujú - príliš vysoké teploty, vietor, UV žiarenie, chlad… Doprajte im starostlivosť, akú si zaslúžia s čisto prírodnými produktami, ktoré sú navyše aj šetrné voči životnému prostrediu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz