KRÁTKY NÁVOD: AKO VYBRAŤ SPRÁVNY MAKE-UP

S otázkou, ako si vybrať ten najlepší make-up, sa počas života niekoľkokrát potrápi každá žena. Výber make-upu naozaj nie je jednoduchá vec. Na to, aby make-up prekryl nedostatky pleti, no zároveň ju nezaťažil a neublížil jej, musíte pri výbere zohľadniť hneď niekoľko dôležitých faktorov. Ktoré to sú? Tak sa na to poďme pozrieť.

AKO VYBRAŤ TEN NAJLEPŠÍ MAKE UP PRE VAŠU PLEŤ?

Nie je to až tak náročné, ako by sa mohlo zdať. Stačí, ak budete postupovať podľa týchto troch krokov:

Odtieň vždy skúšajte na dennom svetle počas jasného dňa

Mnohé ženy sa trápia s tým, že nevedia trafiť odtieň make-upu, ktorý sa hodí k farbe ich pletí a dokáže prekryť nedokonalosti. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že existujú tri farebné odtiene pleti: svetlá pleť, stredne tmavá pleť a tmavá pleť. Väčšina žien dokáže približne odhadnúť, do ktorej škály patrí, a tak si k pleti priradiť aj správny odtieň make-upu.

Neobmedzujte sa však názvami odtieňov. Tie sú často marketingovo premyslené a nemusia mať veľa spoločného s realitou. Najlepšie urobíte, ak make-up odskúšate na dennom svetle počas jasného dňa. Umelé osvetlenie v interiéri často skresľuje a to najlepšie, čo môžete spraviť, je make-up skúšať na prirodzenom svetle.

Okrem toho nezabúdajte tiež na fakt, že hoci máte prirodzene bledú pokožku, v lete môže byť o jeden alebo aj dva odtiene tmavšia práve kvôli slnečnému žiareniu. Práve v lete by ženy mali siahnuť po tmavšom odtieni make-upu, než aký používajú bežne v zime.

ZVOĽTE SPRÁVNU KONZISTENCIU

Vhodne zvolený make-up vašu pleť rozžiari, rozjasní a prekryje nedokonalosti. Nesprávne zvolená konzistencia make-upu však dokáže vytvoriť akýsi umelý dojem, prípadne ešte viac zvýrazniť vrásky či iné nedokonalosti, ktoré ste chceli ukryť.

Preto nezabúdajte, že rovnako veľa pozornosti by ste pri kúpe make-upu mali venovať nielen jeho farebnému odtieňu, ale aj jeho konzistencii. Pre mastnejšiu pleť sa hodí suchší, zmatňujúci make-up, suchá pleť zasa potrebuje make-up, ktorý pleť hydratuje a zbytočne nezaťažuje.

VOĽTE MAKE-UP, KTORÝ VAŠU PLEŤ NEZAŤAŽÍ A NEUPCHÁVA PÓRY

Aký je ten najlepší make-up pre vašu pleť? Jednoznačne ten, ktorý ju nezaťaží zbytočnými toxínmi. Takým je práve prírodný make-up, ktorý nájdete aj v našej ponuke. Prírodné make-upy sú dnes už na nerozoznanie od bežných komerčných, ktoré nájdete v každej drogérii.

Veľkou výhodou prírodných make-upov je však jednoznačne to, že neupchávajú póry, pleť pod nimi dýcha a sú vhodné aj na problematickú pleť či akné. Aj medzi prírodnými make-upmi nájdete hydratačné make-upy pre suchú či dehydrovanú pleť, ale aj zmatňujúce make-upy určené skôr pre mastnejšiu pleť či napríklad aj make-up s ochranným SPF faktorom, na ktorý by nemala zabúdať žiadna žena po 30-tke.

Vybrať si ten správny make-up sa môže zdať ako hotová veda. Ak ste to však už úspešne zvládli, prečítajte si aj náš ďalší blogový článok, v ktorom vám poradíme, ako pleť pripraviť na správne nanesenie make-upu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz