ŠEDIVENIE VLASOV: ČO HO ZRÝCHĽUJE A DÁ SA SPOMALIŤ?

Aj vám po 30-tke hlavu zdobia prvé šediny? Žiaľ, nejde o nič výnimočné a šedivé vlasy sú prirodzeným dôkazom toho, že nemladneme a náš vek sa pomaly zvyšuje. Ak sa vám ale zdá, že šedivé vlasy vám pribúdajú akosi prirýchlo, môže to byť spôsobené viacerými faktormi.

ČO URÝCHĽUJE ŠEDIVENIE VLASOV?

Hoci prirodzenému šediveniu vlasov nevieme úplne predísť a zabrániť, je hneď niekoľko faktorov, ktoré ho dokážu urýchliť. Ak chcete šedivenie vlasov spomaliť, mali by ste si dať pozor na:

●        Fajčenie - asi nikoho neprekvapí, že ľudia, ktorí holdujú tomuto nezdravému zlozvyku, majú šedivých vlasov o niečo viac a pribúdajú im rýchlejšie ako tým, ktorí sa fajčeniu vyhýbajú.

●        Stres - neprimeraná záťaž a dlhodobý stres sú takisto faktory, ktoré môžu šedivenie vlasov urýchliť.

●        Ochorenia - náhle a rýchle šedivenie vlasov môže byť aj výsledkom rôznych ochorení. Najčastejšie môže ísť o chudokrvnosť, ochorenia štítnej žľazy, ale najmä u pánov môže byť náhle a rýchle šedivenie vlasov spojené aj s rizikom kardiovaskulárnych ochorení.

●        Nedostatok vitamínov a minerálov - za pribúdanie šedín môže byť v niektorých prípadoch zodpovedný aj nedostatok vitamínu B, jódu, železa či bielkovín.

●        Vek a genetika - dedičné predispozície, samozrejme, takisto zohrávajú obrovskú rolu v tom, ako rýchlo naše vlasy ošedivejú. Žiaľ, zároveň ide aj o faktor, ktorý dokážeme ovplyvniť len veľmi, veľmi ťažko.

AKO TEDA PREDÍSŤ ŠEDINÁM?

Otázku ste si položili nesprávne. Keďže doposiaľ ešte nik nenašiel liek na večnú mladosť, šedinám predísť, žiaľ, úplne nedokážeme. Proces šedivenia vlasov však teoreticky viete spomaliť, ak zo svojho života odstránite vyššie spomenuté faktory, ktoré vedia šedivenie urýchliť. Ak to však nepomáha a šedivých vlasov už máte na hlave priveľa, prichádza na rad otázka, aká farba vlasov je najlepšia na šediny.

FARBA VLASOV NA ŠEDINY: AKÚ ZVOLIŤ?

Či už hľadáte farbu na vlasy na prekrytie šedín alebo na bežné farbenie, určite vám odporúčame siahnuť po prírodných farbách na vlasy. Prírodné farby na vlasy sú bez zbytočnej chémie, parabénov, umelých farbív, peroxidu a amoniaku. Obsahujú čisto prírodné zloženie a navyše sú vhodné na domáce farbenie vlasov aj pre tehotné a dojčiace ženy.

Prírodné farby na vlasy vám prekryjú šediny rovnako účinne ako klasické farby na vlasy plné škodlivej chémie. Stačí sa s nimi naučiť pracovať. Naše prírodné farby na vlasy majú bohaté výživné zloženie a okrem toho, že účinne prekryjú šedivé vlasy, zaceľujú aj rozštiepené končeky, vyživujú a opravujú štruktúru vlasov.

Naše prírodné farby na vlasy z produktového radu Logona sú namiešané tak, že prekryjú šediny a vlasom dodajú krásnu blond, hnedú či čiernu farbu. Nezabúdajte však, že na vlasy treba vždy voliť farbu, ktorá je maximálne o dva odtiene tmavšia ako je vaša prirodzená farba vlasov. Nikdy si na vlasy nevyberajte odtieň, ktorý je bledší, prírodné farby na vlasy vaše vlasy nezosvetlia.

No a ak vás zaujíma, ako si novú farbu vlasov udržať čo najdlhšie, prečítajte si aj náš článok Na farbenie treba vlasy pripraviť. Takto sa o ne postaráte pred a po farbení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz