ČO POD MAKE-UP? NEZABÚDAJTE NA PODKLADOVÚ BÁZU A KRÉM

Viete, ako by ste mali pleť správne pripraviť na nanesenie make-upu a prečo neradno zabudnúť na podkladovú bázu či krém? Máme pre vás návod ako na vašu rannú rutinu.

Hoci dnes už make-up dokáže skutočne divy, nikdy by sme sa nemali snažiť naše nedostatky pleti len prekryť. V prvom rade by sme sa mali snažiť, aby naša pleť nielen vyzerala, ale aj bola zdravá, vyživovaná, vyčistená a hydratovaná. Ako by mala vyzerať vaša ranná rutina počas líčenia?

PRVÝ KROK: ČISTENIE PLETI

Ak ste zvyknuté si pleť vyčistiť každý večer pred spaním, to isté by malo platiť aj pre vaše rána. Nezabúdajte, že aj počas noci vaša pleť prišla do kontaktu s nečistotami a prachovými časticami a treba sa o ňu dôsledne postarať. Na ranné čistenie pleti sú vhodné napríklad aj prírodné micelárne vody. Tie obsahujú aj ďalšie prospešné zložky, ktoré majú protizápalové, upokojujúce a hydratačné vlastnosti. Prírodné micelárne vody sa hodia aj pre mimoriadne citlivú pleť, ktorá inak len ťažko znáša tento typ čistiacich produktov.

DRUHÝ KROK: NANESTE SI VÁŠ DENNÝ KRÉM

Po dôkladnom vyčistení pleti prichádza na rad nanesenie vášho obľúbeného denného krému. Ponuka denných krémov je mimoriadne bohatá a ženy niekedy môžu mať problém vybrať si ten pravý. Nič však určite nepokazíte, ak siahnete po denných krémoch s prírodným zložením. Tie vašu pleť počas celého dňa hydratujú, vyživujú a zabraňujú jej vysušovaniu.

Plusom je tiež to, že vašu pleť vďaka svojmu čisto prírodnému zloženiu nezaťažujú žiadnymi chemickými prísadami. Aj v našej ponuke nájdete niekoľko prírodných krémov, ktoré poskytujú starostlivosť ako pre citlivú a mladistvú pleť, tak aj pre zrelú pleť s vráskami.

TRETÍ KROK: PODKLADOVÁ BÁZA POD MAKE-UP

Podkladová báza pod make-up zjednotí pleť, pripraví ju na celodenné nosenie make-upu a opticky ju vyhladí. Podkladová báza je akýmsi základom toho, aby váš make-up vydržal celý deň a ukázal sa v tom najlepšom svetle. Vďaka podkladovej báze pod make-up je pleť matnejšia, neleskne sa a make-up dlhšie vydrží.

Podkladovú bázu naneste na pleť, rozotrite prstami a nechajte minútu alebo dve uschnúť. Následne už môžete naniesť make-up.

ŠTVRTÝ KROK: MAKE-UP

Pleť už máte zbavenú nečistôt, nakrémovanú a podkladová báza uschla. Teraz prichádza čas na to, aby ste naniesli make-up vašej voľby. Tak ako všetkých kozmetických produktov, aj rôznych typov make-upu je na trhu dnes už obrovské množstvo. Ak máte citlivú pleť, ktorá je háklivá na rôzne podráždenia, začervenania alebo je mastnejšia, odporúčame zvoliť si prírodný make-up, ktorý neobsahuje žiadne chemické toxíny.

V ponuke Bior.sk nájdete prírodný make-up, ktorý nielen prekryje nedokonalosti pleti, ale ochráni ju aj pred nebezpečným slnečným žiarením. Ženy po 30-tke by určite mali voliť make-up aj s ochranným SPF faktorom. Tento typ produktu ich pleť chráni aj pred UVA a UVB žiarením. Práve UVA žiarenie je jedným z hlavných spúšťačov tvorby vrások. Ak si teda chcete zachovať mladistvú a hebkú pleť, určite si zvoľte make-up s ochranným faktorom.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz