AKÉ SÚ PREJAVY DEHYDROVANEJ PLETI? TAKTO TO SPOZNÁTE

Dehydrovaná pleť môže z času na čas potrápiť každú z nás, a to bez ohľadu na typ pleti. Či máte bežne suchú, mastnú alebo zmiešanú pleť, občasnej dehydratácii sa niekedy zrejme nevyhnete. V prvom rade je však dôležité si uvedomiť, že dehydrovaná a suchá pleť nie sú to isté.

AKÝ JE ROZDIEL MEDZI SUCHOU A DEHYDROVANOU PLEŤOU

Suchá pleť je trvalý stav. Ide o osobitý typ pleti, ktorej chýba voda aj lipidy. Suchá pleť je typ pleti, ktorý si vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Oproti tomu dehydrovaná pleť je len dočasný stav, ktorý dokážete primeranou starostlivosťou napraviť. Pleť je dehydrovaná preto, lebo bola narušená vrchná vrstva epidermy, ktorej chýba voda.

AKÉ SÚ PREJAVY DEHYDROVANEJ PLETI?

Dehydrovaná pleť sa prejavuje predovšetkým pocitmi pnutia. Napnutosť pleti často môže viesť aj k tvorbe jemných liniek, ktoré sú spôsobené práve nedostatkom vody v povrchových bunkách. Vaša pleť sa môže, najmä ráno, javiť ako mdlá a sivastá. Zároveň, keď pleť cíti, že stráca potrebnú vlhkosť, začne produkovať viac mazu, aby si vytvorila bariéru a zabránila zvýšenej strate vody. To môže spôsobiť aj to, že si na pleti nájdete škvrny suchej kože, ktoré sú ale pokryté mastnou vrstvou. Dehydrovaná pleť môže byť takisto náchylnejšia na tvorbu akné.

DEHYDROVANÁ PLEŤ: ČO JU SPÔSOBUJE?

Faktorov, ktoré sú zodpovedné za dehydrovanú pleť, je celé množstvo. Mohlo ju spôsobiť:

  • fajčenie,
  • alkohol,
  • stres a únava,
  • príliš dráždivé kozmetické prípravky či čistiace prostriedky,
  • chlad, zima, vietor a znečistenie ovzdušia,
  • niektoré typy liekov (napr. tie na liečbu vysokého cholesterolu).

Najmä na jeseň a v zimnom období sú prejavy dehydrovanej pleti oveľa častejšie ako v lete. Môžu za to nielen prejavy počasia, ale aj vykurovanie domácností. Vykúrené a vysušené prostredie výrazne ovplyvňuje aj našu pokožku a pleť. Suchej domácnosti môžu pomôcť rôzne zvlhčovače vzduchu, ale napríklad aj miska s vodou, ktorú si umiestnite do obývačky.

AKO SA STARAŤ O DEHYDROVANÚ PLEŤ

Ako sme už spomenuli, práve jeseň a zima sú pre našu pleť mimoriadne náročné. Hoci pleť nie je už tak intenzívne vystavovaná silnému slnečnému žiareniu, vietor, zima, chlad a prekúrené miestnosti jej rovnako ubližujú. Práve v zime sa môžu zhoršiť nielen prejavy dehydrovanej pleti, ale aj rôzne kožné ochorenia, ako sú rosacea, kuperóza či ekzémy. Ako sa teda v tomto období o dehydrovanú pleť správne starať? 

DOPRAJTE DEHYDROVANEJ PLETI HYDRATAČNÝ „BOOSTER“

Dehydrovanú pleť by ste určite nemali zasypať radom kozmetických prípravkov s množstvom chemikálií. Práve nešetrná kozmetika mohla vaše problémy s dehydratáciou spustiť. Venujte jej starostlivosť, akú si zaslúži, v podobe prírodných produktov.

Takým je aj Intenzívny hyalurónový booster Sante, ktorý pleti poskytne okamžitú, intenzívnu a dlhotrvajúcu hydratáciu. Aloe vera, ktoré booster obsahuje, pleť zvláčni, zatiaľ čo prírodná kyselina hyalurónová jej doplní potrebnú vlhkosť a zlepší jej štruktúru.

V ZIME BY VO VAŠEJ KABELKE NEMAL CHÝBAŤ PLEŤOVÝ SPREJ

Kvalitný pleťový sprej s prírodným zložením predstavuje akúsi prvú pomoc. Ihneď, ako začnete na vašej pleti pociťovať napätie a pnutie, aplikujte pleťový sprej. Couperose chladivý sprej je možné aplikovať aj na mejkap. Poskytne vašej pleti rýchlu úľavu nielen od pocitov pnutia, ale aj od podráždenia spôsobeného mrazivým vetrom či vysušeným vzduchom.

NEZABÚDAJTE ANI NA KVALITNÉ HYDRATAČNÉ KRÉMY S PRÍRODNÝM ZLOŽENÍM

Kvalitný hydratačný krém s prírodným zložením by mal byť základom vašej dennej kozmetickej rutiny. Tak, ako ráno neodídete z domu bez kľúčov, nemali by ste odísť bez toho, že by ste si nenaniesli aj hydratačný krém. A to isté platí aj o vašom večernom rituáli.

Nezabúdajte, že kvalitný denný a nočný krém sú skutočne nevyhnutnosťou. Ak hľadáte krém, ktorý sa o vašu pleť dokonale postará ako ráno, tak aj večer, siahnite po Couperose denný a nočný krém, ktorý obsahuje unikátnu zložku z červených rias SILIDINE®. Posilňuje steny ciev, zvyšuje ich pružnosť a zároveň podporuje aj regeneráciu buniek a zabraňuje podráždeniu či začervenaniu.

Starajte sa o vašu pleť tak, ako si zaslúži. Naša čisto prírodná kozmetika vám s tým rada pomôže.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz