AKO SA STARAŤ O PLEŤ.

Dodržuje princípy regenerácie pleti.

Ľudská pokožka je živá a citlivá. Reaguje na zmeny ročných období, životných situácií a životného prostredia. Tieto faktory môžu spôsobiť, že zdravá normálna pleť sa stane mastnou, suchou alebo vysokocitlivou. Typickým postupom pri výrobe kozmetických produktov je pridanie oleja na obnovu suchej pleti, to nie je však adekvátne. Pleť vtedy dostáva nesprávny signál na odstránenie základného problému. Prírodné produkty však inak.

Základom programu  prírodných produktov ponúkaných na www.bior.sk je poznanie prirodzených funkcií pleti. Produkty LOGONA dodávajú pleti počas celého dňa  dostatočnú hydratáciu a ochranu pred vonkajšími vplyvmi prostredia a stimulujú prirodzenú regeneráciu počas noci.  

Starostlivosť o citlivú pleť

Citlivá pleť je charakteristická nízkou znášanlivosťou a toleranciou voči vplyvom vonkajšieho prostredia a citlivosťou. Faktory vplývajúce na pleť sú vplyv prostredia, klimatické zmeny alebo emotívne zmeny a vnútorná disharmónia. Citlivá pleť môže sčervenať, reaguje  zápalmi a svrbením. Zvýšený stupeň citlivosti pleti sa môže objaviť u každého typu pleti.

Prípravky určené na citlivú pleť obsahujú účinné fytokozmetické zložky, ktoré upokojujú, chránia a zvlhčujú citlivú pleť. Poskytujú úľavu pri podráždení pleti a pri pocite napätia. Produkty obsahujú i čiastočky aktivujúce prirodzenú odolnosť a regeneračnú funkciu pleti.

Starostlivosť o suchú pleť

Suchá pleť sa vyznačuje jemnými pórmi, je tenká a miestami sa tvoria šupinky. Pleť môže byť miestami citlivá, sčervenie a je málo pružná. Pocity sprevádzané pri suchej pleti sú pocity napätia, svrbenie a tvorenie jemných vrások. Externé vplyvy ako slnečné žiarenie, chlad, vietor a teplo môžu zhoršovať symptómy suchej pleti.

Produkty učené na suchú pleť obsahujú bohaté fytokozmetické častice, ktoré zvláčňujú a ošetrujú suchú pleť, upokojujúce rastlinné zložky ako aj prírodné hydratačné zložky. Jemný rastlinný olej zjemňuje napätosť a vyvoláva prirodzené regeneračné procesy vyhladenia pleti a zvýšenia elasticity.

Zmiešaná pleť

Zmiešaná pleť je charakteristická príznakmi suchej i mastnej pleti. Mastné problémové partie sa vyznačujú veľkou pórovitosťou v oblasti čela, nosa a brady nazývanej i   T - zóna.

Kozmetika na zmiešanú pleť obsahuje aktívne zložky, ktoré harmonizujú prirodzenú funkciu pleti. Výsledným efektom je získanie optimálnej harmónie a vyváženosti pleti. Prípravky dokonale zvláčňujú pleť a dodávajú jej atraktívny a dokonalý vzhľad.

Problematická pleť - akné

Mladá pleť je extrémne citlivá. Následkom hormonálnych zmien je zvýšená tvorba mazu a vznik akné. Zmeny sprevádza zväčšovanie a upchávanie pórov, pleť zadržiava v sebe nečistoty. Výsledným efektom sú rôzne zápaly  a infekcie pokožky.

Pravidelným používaním produktov na mastnú pleť môžete predísť nežiaducim prejavom problematickej pleti.

Čistenie

Pravidelné čistenie je veľmi potrebné na odstránenie všetkých nečistôt, odumretých čiastočiek pleti, prebytočného mazu, prachových čiastočiek a make-upu. Po čistení je pleť pripravená na ďalšie ošetrenie. Vysoko kvalitné pleťové prípravky určené na čistenie  jemne vyčistia pleť bez toho, aby ju podráždili. Čistiace produkty LOGONA obsahujú jemné čistiace prírodné zložky, ktoré  upokojujú a zvláčňujú pleť. Používajú sa dvakrát denne na ranné a večerné čistenie.

Tonizácia

Dôležitým krokom v starostlivosti o pleť po čistení je i hydratácia a ošetrenie pleti – tonizácia. Čisto prírodné extrakty vybrané podľa potrieb jednotlivých typov pleti dokonale vyčistia pleť do hĺbky. LOGONA čistiace mlieka a toniká aktivujú prirodzenú funkciu pleti. Nanášajú sa vždy po vyčistení pleti. Prípravky sa aplikujú tampónom jemnými masážnymi pohybmi, prebytočný krém je potrebné odstrániť.

Hĺbkové čistenie

Starostlivosť o zmiešanú a problematickú pleť by malo zahŕňať pravidelné hĺbkové čistenie maskou. Hĺbkové čistenie je dôležitým ďalším krokom každodenného čistenia, pretože problémové typy pleti reagujú v extrémnych podmienkach zvýšenou tvorbou mazu alebo nepríjemnými zápalmi. Čistiace masky obsahujú len veľmi jemné zložky na ošetrenie problematickej pleti. LOGONA pleťová maska MÄTA je vyrobená z najjemnejších rastlinných extraktov s antibakteriálnymi a hojivými účinkami. Používa sa jeden až dvakrát týždenne. Po umytí masky, je potrebné vyčistiť pleť pleťovým tonikom.

Peeling

Každá pleť si vyžaduje dôkladné ošetrenie, ako je odstránenie odumretých čiastočiek pleti a vyčistenie pórov. Peelingy obsahujú jemné čiastočky, ktoré podporujú prekrvenie pokožky. Po aplikácii je pleť žiarivá a čistejšia. LOGONA vyvinula peeling pre potreby suchej a citlivej pleti. Na zmiešanú a problematickú pleť ponúkame sante  peeling.  Používa sa jeden alebo dvakrát týždenne. Na záver je potrebné pleť ošetriť pleťovým tonikom alebo mliekom.

Hydratácia a ochrana

Pleť je dokonale hydratovaná a chránená pomocou prípravkov, ktoré regulujú a stabilizujú prirodzenú funkciu ochranného plášťa pleti, veľmi jemnej vrstvičky s jemným kyslým pH.

Denné krémy posilňujú ochranný kyslý plášť pleti, dodávajú jej stratenú vláčnosť a chránia ju pred negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia. Rýchlo sa vstrebávajú do pokožky a zanechávajú príjemný pocit.

Nočné krémy podporujú prirodzené regeneračné funkcie a metabolické procesy pleti počas spánku. Každý nočný krém dodáva pleti potrebnú vláčnosť a výživu podľa jej typu. Rastlinné extrakty stimulujú a vypínajú pleť, podporujú hojenie. Počas noci sa pleť regeneruje a odbúrava nedostatky spôsobené stresovými faktormi počas dňa.

Starostlivosť a ochrana  jemnej pokožky okolo očí

Pokožka v okolí očí neobsahuje takmer žiadny ochranný kožný tuk a je extrémne citlivá. Sante upokojujúci očný krém zvláčňuje a  vyrovnáva jemné vrásky v okolí očí.  Má upokojujúce účinky,  obsahuje starostlivo vybrané vyživujúce zložky, ktoré prenikajú hlboko do pokožky a dokonale ju hydratujú a vyživujú, zjemňujú opuchy a redukujú vrásky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz