Očné linky pre začiatočníkov: Krok za krokom

Ako na perfektnú očnú linku? Všetko je len otázkou cviku. Aby sme vám ho zjednodušili, pripravili sme si pre vás 5 jednoduchých krokov, ktorými sa dopracujete k očnému mejkapu, po akom ste vždy túžili.

Dokonalý vzhľad očných liniek dosiahnete pomocou tekutej linky, fixky, ceruzky na oči alebo gélovej očnej linky či štetca. Je skutočne len na vás, ktorý z produktov preferujete a s ktorým viete lepšie pracovať. Aby ste mohli opraviť prípadné nedostatky vašej očnej linky, je dobré, ak budete mať po ruke aj korektor či váš obľúbený odličovač na oči.  

Nech už zvolíte akékoľvek produkty, odporúčame vám používať len prírodný mejkap, ktorý nijako neuškodí ani citlivej pleti so sklonom k podráždeniu či začervenaniu.

Perfektná očná linka v 5 krokoch:

  1. Pripravte si očné okolie. Použite korektor alebo podkladovú bázu, ktoré naneste pod oči a na viečka, aby ste vytvorili hladký a rovnomerný základ pod mejkap. Vďaka tomu ľahšie priľne na pleť a dlhšie vydrží.
  1. Ak používate očné tiene, aplikujte ich. V prípade, že chcete, aby očná linka naozaj vynikla, skúste jemnejší odtieň. Ak vám však ide o dymový mejkap, použite tmavší odtieň.
  1. Nakreslite prvú čiaru. Pomocou tekutej linky alebo ceruzky na oči (tú môžete navlhčiť, aby ste dosiahli intenzívnejšie kontúry) nakreslite tenkú linku od vnútorného kútika oka k vonkajšiemu kútiku. Linka by mala byť čo najtenšia. Snažte sa kresliť čo najbližšie k línii horných rias. Ak máte problém nakresliť jednu rovnú čiaru, skúste vytvoriť sériu malých bodiek, ktoré následne spojíte.
  1. Ak túžite po okrídlených očných linkách, ktoré presahujú koniec vonkajšieho kútika oka, teraz je ten moment na nich popracovať. Ak chcete očnú linku ťahať ďalej, podržte ceruzku alebo tekutú linku na konci spodnej línie rias. Ceruzku nasmerujte nahor tak, aby ďalšia čiara vyzerala ako prirodzené pokračovanie vašich spodných rias.
  1. V poslednom kroku máte dve možnosti. Ak ste kreslili okrídlené očné linky, je na čase spojiť linku na vrchnej línii rias s tou, ktorú ste nakreslili ako pokračovanie spodných mihalníc. V takomto prípade len z vrchnej linky nakreslite tenkú rovnú čiaru, ktorá sa spojí s linkou zo spodných mihalníc.

Ak ste však nekreslili okrídlené očné linky, vašu očnú linku treba už len dokresliť do vami požadovanej hrúbky a zahladiť prípadné nedokonalosti. S tým vám pomôže či už korektor alebo bežné vatové tyčinky. Navlhčite ich a zbavte sa miest, kde ste napríklad „vyšli“. 

Krátky videonávod, ako na mejkap si môžete pozrieť aj v priloženom videu:  

 

Ak vás zaujíma ešte viac tipov o líčení, mejkape či starostlivosti o pleť, čítajte náš blog, kde vám pravidelne prinášame rozličné témy z oblasti krásy, zdravia či udržateľnosti. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz