PODRÁŽDENÁ PLEŤ V ZIME: AKO JU UPOKOJIŤ A ZMIERNIŤ JEJ PREJAVY?

Prechodné obdobia, predovšetkým zima, dáva našej pleti poriadne zabrať. Každý typ pleti, nielen tá citlivá, reaguje na zmeny počasia, vietor a mráz po svojom. Môžu sa objaviť rôzne začervenania, popraskané žilky, šupinky na pleti či vyrážky z podráždenia. Ale dá sa tomu jednoducho predísť. Stačí sa poriadne pripraviť a zabezpečiť si správnu pleťovú starostlivosť, ktorá našu pleť ochráni. 

PREČO JE VAŠA PLEŤ PODRÁŽDENÁ?

V našej pleti sa odohrávajú rôzne procesy. Ak prebiehajú správne, tešíme sa z peknej a hydratovanej pleti. Ak sú však tieto mechanizmy narušené, naša pleť reaguje podráždením. Najčastejšie je to začervenanie, pocity napätia či sťahovanie pokožky, ale často sa vyskytujú aj vyrážky. Môže za to narušený ochranný štít našej pokožky, ktorý ju chráni pred vonkajšími a vnútornými faktormi. Práve on je imunitou našej pleti a môže za jej zvýšenú či zníženú odolnosť.  

AKO UPOKOJIŤ CITLIVÚ PLEŤ?

Z toho vychádza, že musíte obnoviť prirodzenú ochrannú bariéru pokožky. Predovšetkým cez zimu jej musíte trochu pomôcť, aby zabezpečovala ochranu vašej pokožky. A ako sa dá posilniť ochranná bariéra našej pokožky? Probiotikami! Probiotiká dokážu obnoviť lipidovú vrstvu našej pokožky (to je ten ochranný plášť), posilniť ju a zabezpečiť, aby fungovala správne a plnila si svoju funkciu. 

STAROSTLIVOSŤ O CITLIVÚ PLEŤ S PROBIOTICKOU LÍNIOU OD SANTE

Línia s probiotikami od SANTE poskytuje podráždenej pleti výnimočnú starostlivosť. Poskytuje suchej a citlivej pokožke potrebnú hydratáciu, udržuje jej flóru v rovnováhe a zabraňuje podráždeniu v zime či pri zmene počasia. Probiotiká sú balzamom pre suchú a citlivú pleť.  

Probiotiká sú známe tým, že podporujú obranyschopnosť pokožky, vďaka ich posilňujúcim vlastnostiam. Prirodzená ochranná vrstva pokožky je udržiavaná v rovnováhe. S olejom BIO Inca Inch poskytujú silnú ochranu pred dehydratáciou.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz