MASKY NA ČIERNE BODKY: KTORÉ SÚ NAJLEPŠIE?

Čierne bodky nie sú záležitosťou len mladých ľudí v puberte. Častokrát nás sprevádzajú aj do 40-tky a nedokážeme sa ich zbaviť. Bežné čistenie pri čiernych bodkách nestačí. Oveľa dôležitejšie je pravidelné hĺbkové čistenie pleti, ktoré napomáha vylučovaniu kožnému mazu a odstránenie odumretých buniek pokožky. Na to potrebujete správnu pleťovú masku. Prinášame vám tipy na masky na čierne bodky pre každý typ pleti. 

MASKA PRE CITLIVÚ PLEŤ

Citlivá pleť zvyčajne reaguje podráždením a začervenaním na mechanické čistenie pleti. Mikročastice narušujú jej ochrannú bariéru a stav pleti sa môže ešte zhoršiť. Ako teda bojovať proti čiernym bodkám? Čierny peeling SENSITIVE od SANTE s čiernym uhlím a argánovým olejom čistí pleť do hĺbky, zbavuje ju nahromadeného kožného mazu a napomáha k zmatneniu pleti. Pravidelným používaním eliminuje nepríjemné čierne bodky a normalizuje stav citlivej pleti. 

MASKA PRE MASTNÚ A ZMIEŠANÚ PLEŤ

Je vaša pleť zmiešaná alebo mastná? Okrem čiernych bodiek vás trápia nečistoty, zápaly na pokožke a zvýšená tvorba kožného mazu? V tom prípade je pre vás vhodná karbónová maska od SANTE. Obsahuje aktívne čierne uhlie, biely íl a bambusový prášok. Karbónová maska čistí mastnú a zmiešanú pleť do hĺbky a pôsobí preventívne proti nečistotám, ktoré sú pre tento typ pleti typické. 

HĹBKOVO ČISTIACA MASKA PRE KAŽDÝ TYP PLETI

Čierne bodky sú prevažne sprievodným javom nečistej zmiešanej či mastnej pleti. Ale nemusí to byť pravidlom. Ak nie je vaša pleť citlivá ani mastná, ideálnym riešením pre vás bude minerálna čistiaca maska 5v1. Obsahuje olej z BIO chia semiačok a prírodné silicové peelingové čiastočky, ktoré čistia pleť do hĺbky, odstraňujú čierne bodky a vyhladzujú pleť. Túto pleťovú masku môžete použiť aj ako peeling. Naneste si ju na tvár, nechajte pôsobiť a jemne umývajte krúživými pohybmi pod teplou vodou. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz