KYSELINA HYALURÓNOVÁ PROSPEŠNÁ NA VŠETKY TYPY POKOŽKY.

Kyselina hyalurónová sa prirodzene vyskytuje v pokožke a je známa svojou ohromujúcou schopnosťou zadržiavať vodu.

Čo je kyselina hyalurónová?

Vo svete kozmetiky stále prichádzajú nové trendy, rôzne nové ingrediencie sa „chvália“ svojou popularitou. Výskumy ukazujú, že kyselina hyalurónová nie je len akýmsi trendom, ale naopak, je to jedna z najlepších zložiek starostlivosti o pleť, ktoré môžete použiť.

Kyselina hyalurónová  chem. glykozaminoglykán, látka vyskytujúcej sa voľne v prírode, ktorá je prirodzenou súčasťou látok v pokožke. Kyselina hyalurónová, ako hlavný glykozaminoglykán v koži, udržiava pleť stabilnú, chránenú a s prirodzenou regeneračnou schopnosťou.

Kyselina hyalurónová pôsobí tiež ako zvlhčovadlo, znamená to, že z okolitého prostredia odvádzajú vlhkosť a tým zvlhčuje pleť. Takéto látky sa často nachádzajú hlavne  v rôznych pleťových sérach a krémoch. Napomáhajú pri hydratovaní všetkých typov pleti, čo je zvlášť prospešné pre suchú a dehydratovanú pokožku.

Ako pomáha kyselina hyalurónová suchej a dehydratovanej pokožke?

Ako pôsobí kyselina hyalurónová? Má schopnosť dopĺňať veľa vlhkosti do pokožky. Ešte pôsobivejšie je, že kyselina hyalurónová je tak inteligentná a dokáže udržať optimálne množstvo vody ani veľa ani málo. Revitalizuje tiež vonkajšie povrchové vrstvy pokožky, takže pleť vyzerá a je  jemnejšia, hladšia a žiarivo hydratovaná.

Výhody kyseliny hyalurónovej proti starnutiu.

Pokiaľ ide o starnutie pokožky, hlavná charakteristika kyseliny hyalurónovej je mimoriadne dôležitá. Keď sme mladí, pokožka dokáže udržať vodu a udržať si aj vyvážené množstvo vlhkosti, ale s pribúdajúcim vekom túto schopnosť pokožka stráca. Výsledkom je viditeľná strata pevnosti, pružnosti a začnú sa objavovať vrásky.


Nechránená pleť pred slnečným žiarením, nepriaznivé vplyvy vonkajšie prostredia a znečistenie oslabujú povrch pokožky a spôsobujú tým predčasné starnutie. Ak chcete udržať svoju pleť v čo najlepšej kondícii vyberajte si prípravky ako toniká, séra, pleťové masky krémy s obsahom kyseliny hyalurónovej a čistých prírodných zložiek. Tak pridáte kyselinu hyalurónovú do každodennej rutinnej starostlivosti o pleť.

Kyselina hyalurónová je neuveriteľne jemná a fenomenálne prospešná pre všetky typy pleti, dokonca aj pre najcitlivejšiu pokožku náchylnú na začervenanie. Jeho pozitívny vplyv na povrch pokožky je spôsobený jej prirodzeným upokojujúcim účinkom, čo znamená, že je tiež vhodný pre pokožku náchylnú na popraskanie. Produkty s kyselinou hyalurónovou sú dostatočne jemné aj pre tých, ktorí majú pokožku náchylnú k ekzémom a napr. aj na rozaceu.

Kyseliny hyalurónové ako doplnok stravy.

Posledné výskumy poukazujú aj na pozitívne vplyvy prijímania kyseliny hyalurónovej ako výživový doplnok.

Ako starneme, prirodzený obsah kyseliny hyalurónovej v našej pokožke dramaticky klesá. Ľudia vo veku od 19 do 47 rokov majú vo svojej koži dvakrát toľko kyseliny hyalurónovej ako vo veku 50 a 60 rokov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz