AKO SI UŽÍVAŤ TEN NAJ KÚPEĽNÝ RELAX.

Po dlhom dni nie je nič príjemnejšie ako teplý relaxačný kúpeľ. Zapálite si sviečku, zoberiete obľúbenú knihu a nalejete pohár vína. To všetko je fajn. Pozrime sa však na zdravotné prínosy kúpeľa. Samotné kúpanie zmierňuje podráždenie spojené so suchou pokožkou a psoriázou a podporuje lepšie zaspávanie a kvalitu spánku, keďže ležanie v teplej vody pomáha k uvoľňovanou melatonínu. Skutočnosťou je, že kúpeľ sa neberie iba za účelom očistenia, ale v podstate na relaxáciu a uvoľnenie.

Ako ešte viac zdokonaliť Váš kúpeľ? Predtým ako vojdete do vody odstráňte odumreté bunky z pokožky buď mechanicky pomocou suchého kefovania alebo použite telový peeling bez plastových mikročastíc. Povzbudíte tak lymfatický systém a zlepší sa Vám krvný obeh.

Zvážte svoje kúpacie ciele, pokiaľ ide o kvalitu vášho tela a mysle. Chcete zmierniť stres nazbieraný počas celého dňa plného neodkladných termínov a chaosom? Ak áno, vyskúšajte kúpeľné soli. Soľná terapia zmierňuje opuchy a zápaly, ako aj depresiu a úzkosť. Eukalyptový kúpeľ pôsobí naviac i antisepticky a bojuje proti vírusom.

Ak potrebujete pokožku viac hydratovať skúste olejový alebo srvátkový kúpeľ. Levanduľové, vanilkové, harmančekové a šalviové oleje sú obzvlášť upokojujúce a počas niekoľkých minút sa budete cítiť uvoľnený a vaša pokožka hydratovaná. Kúpeľ by mal trvať od 15 do 30 minút.

Levanduľa upokojí telo i dušu a krásne Vás uvoľní. Účinky levandule poznali už starí gréci. Levanduľový olej upokojuje a redukuje ekzém, vyživí vlasy, prekrví pokožku a vyhladí vrásky. Levanduľa taktiež zlepšuje samotné trávenie, ukľudní opuchy unavených nôh a nabije Vás pozitívnou energiou.     

Dlhým pobytom v horúcej vode sa môže znížiť krvný tlak, nastať dehydratácia, ktorá vedie až k závratom.  Horúcich kúpeľom dehydratuje a môžu znížiť krvný tlak a spôsobiť tak závraty. Dbajte na to, aby ste mali príjemne teplú vodu a nie príliš horúcu. Ideálna teplota vody je od 35 ° C do 38 ° C. Vyššie teploty môžu spôsobiť, že pokožku stratí cenné lipidy. Taktiež frekvencia kúpania by nemala byť častejšie ako 1 – 2 krát týždenne.   

Keď vyjdete z vane, nesiahajte hneď po uteráku. Môže zbytočne podráždiť vašu pokožku. Siahnite skôr po Vašom obľúbenom mlieku, masle či oleji a nechajte ho zmiešať s vodou na vašom tele.

No ako? Skúsite si takýto relax už dnes?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz