TIPY AKO POČAS ZIMY OCHRÁNIŤ SVOJE VLASY

Každá žena túži mať úžasne vyzerajúce vlasy počas celého roka. No však zima si môže na vlasoch vybrať svoju daň. Mrazivé teploty, dážď a neustály vietor vonku spolu so suchým vzduchom spôsobeným ústredným kúrením v interiéri spôsobia, že pokožka hlavy je viac náchylná na dehydratáciu, čo vedie k suchým vlasom. Našťastie môžete začať pripravovať svoju pokožku a vlasy vopred na extréme podmienky zimy. Prekabáťte ich pomocou našich niekoľkých tipov.

1. Umývajte si vlasy minimálne

Ak je to možné, skúste si umývať vlasy iba dvakrát alebo trikrát týždenne, aby ste predišli nadbytočnému vysúšaniu. Minimalizuje tak aj množstvo sušenia fénom, požitia žehličky. Ak musíte použiť fén či žehličku ochráňte vlasy vhodných vlasovým prípravkom, ktorý ich ochráni pred teplotným šokom. 

2. Použite prírodný šampón bez sulfátov

Sulfáty je v šampónoch sú často bežnou zložkou, ktorá môže však spôsobiť poškodenie vlasov, pretože odstraňuje prospešné oleje. Investujte do šampónu bez obsahu sulfátov.

 

3. Kondicionér vyberajte starostlivo

Je dôležité investovať do skutočne obohateného, výživného kondicionéra s hydratačnými vlastnosťami - vyberte taký, ktorý obsahuje rastlinné oleje, zjemňujúce a hydratačné zložky. Tieto prísady pomáhajú udržiavať vlhkosť vo vlasoch.

 

4. Vyhnite sa horúcim sprchám

Horúca sprcha je veľmi lákavá v chladnom či mrazivom období, ale tým môžete poškodiť pokožku hlavy. Namiesto toho odolajte a použite vlažnú alebo stredne teplú vodu. 

 

5. Uprednostňujte rozpustené vlasy pred zviazanými do copu

Ak vlasy budete nosiť voľne rozpustené, maximálne tak zabránite mnohonásobnému lámaniu vlasov. Keď už uprednostnujete vlasy zviazané, viažte si cop vždy v inej výške, aby ste zabránili prílišnému tlaku v jednej oblasti.

 

6. Zakryte sa

Počas zimných chladných období sa chráňte klobúkom či čiapkou.

 

7. Použite prípravky s argónovým olejom

Argónový olej je skvelý produkt, ktorý sa výborné používať počas studených dní, pretože okamžite hydratuje vlasy. Uistite sa, že produkt nie je pre váš typ vlasov.

Poraďte sa s odborníkom, ktorý produkt je pre Vám najvhodnejší.

 

8. Používajte sprej na ochranu pred teplom

Ak často používate sušič vlasov, žehličku či kulmu, najlepším spôsobom, ako udržať vlasy v najlepšom stave, je použiť kvalitný ochranný sprej.

 

9. Posvieťte si na vaše stravovanie

Vyberajte si potraviny bohaté na prírodné oleje, minerály a vitamíny. Pomôžu telu dodať všetko, čo potrebujete, aby vaše vlasy vyzerali zdravšie, ako aj pre váš celkový zdravotný stav počas zimy. Uistite sa, že vaše jedlo obsahuje veľa vitamínu C, A, E, ako aj železo a selén, ktoré nájdete v množstve čerstvého ovocia a zeleniny, mäsa, rýb, orechov a obilnín. Pomôže to posilniť imunitný systém.

 

10. Pravidelný zostrih je nevyhnutný

Najúčinnejším spôsobom, ako udržať vaše vlasy zdravé, je zbaviť sa tých suchých končekov.

 

11. Umývajte si vlasy vlažnou vodou

V zime sa rýchlejšie vymýva farba z vlasov ak ich umývate príliš často a používate horúcu vodu. Vyhnite sa umývaniu vlasov v horúcej vode, pretože ich to vysúša. Namiesto toho si vlasy umyte vlažnou vodou a na záver konce opláchnite studenou vodou.  

 

12. Vitamín E

Drsný studený vietor môže zanechať vaše vlasy poškodené a spôsobiť, že končeky sa rozštiepia. Vmasírujte do vlasov olej, ktorý obsahuje vitamín E, vdýchnete im tak život.  

 

13. Chráňte vlasy pred statickou elektrinou

Vyvarujte sa čiapkam, klobúkom a šálom z umelých materiálov.

 

14. Namiesto séra používajte krémy

Po použití gélu a silného séra môžu vlasy skutočne stuhnúť pri teplotách pod bodom mrazu, najmä pri aplikácii na mokré vlasy. Krémy však môžu vlasy skutočne zmäkčiť a zároveň ich chrániť pred vetrom.

 

15. Vlasy udržiavajte hydratované

Použitie hydratačnej masky raz týždenne pomôže obnoviť prirodzené oleje na vašich vlasoch, ktoré sa počas zimných mesiacov strácajú, či odstraňujú počas umývania.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz