JAZVY A ZNAMIENKA TREBA CHRÁNIŤ PRED SLNKOM CELOROČNE. AKO NA TO?

Krém s ochranným faktorom by mal byť vo vašej základnej výbave nielen počas horúcich letných dní. Viete, že materské znamienka a jazvy by ste mali pred slnkom chrániť celoročne?

Hoci tie najhorúcejšie letné dni už máme tento rok definitívne za sebou, slnko dokáže určitým miestam na našom tele ublížiť aj na jeseň či v zime. Ľudia často veria mylnému názoru, že opaľovací krém potrebujeme iba počas letných mesiacov. Slnko a nebezpečné UVA a UVB žiarenia však na jeseň zázračne neprestanú pôsobiť. Opaľovací krém či mlieko s ochranným faktorom by preto mal byť vo vašej základnej výbave prakticky celoročne.

POZOR HLAVNE NA MATERSKÉ ZNAMIENKA

Rakovina kože je najčastejším rakovinovým ochorením. Tvorí až 40 % zo všetkých rakovinových ochorení. Najohrozenejšia je kaukazská - biela rasa a ľudia so svetlou pokožkou.

Každý z nás môže počas života dostať do tela určitú dávku ultrafialového žiarenia - ak je táto dávka prekročená, naše zdravie si to môže odniesť práve v podobe rakoviny kože a malígneho melanómu. Naň sa môžu zmeniť niektoré z našich materských znamienok, ktoré opakovane a bez ochrany vystavujeme nadmernému slnečnému žiareniu.

AKO SPRÁVNE CHRÁNIŤ MATERSKÉ ZNAMIENKA?

Niektorí si znamienka počas opaľovania prelepujú leukoplastom. To však nie je úplne vhodná voľba, keďže znamienko sa pod náplasťou potí, vlhne a môže sa oškrieť. Jednoduchším riešením je jednoducho znamienko natrieť opaľovacím mliekom alebo krémom s ochranným faktorom SPF 50+. Takisto netreba zabúdať na to, že znamienka netreba chrániť iba počas letných dovoleniek, ale celoročne. Ochranný faktor by mal znamienka, ktoré sú vystavené slnečnému žiareniu, chrániť aj na vychádzkach, turistike či počas lyžovačky.

S ČERSTVÝMI JAZVAMI NA SLNKO NECHOĎTE VÔBEC

S čerstvými jazvami po operácii by ste na slnko nemali chodiť vôbec. Pokiaľ ide o staršie jazvy, tie by ste si mali vždy dôkladne chrániť opaľovacím krémom s ochranným faktorom aspoň 50. Jazvy je podobne ako materské znamienka nevyhnutné chrániť nielen počas leta, ale aj počas vysokohorskej turistiky, či na zimných prechádzkach. Hoci sa nám môže zdať, že slnečné žiarenie je menej intenzívne, v skutočnosti je ešte agresívnejšie ako v horúcom auguste.

AKO SA STARAŤ O ČERSTVÉ JAZVY?

V prípade, že máte v pláne dlho odkladanú operáciu, alebo ste už nejakú absolvovali, určite vás zaujíma, ako čo najrýchlejšie zahojiť jazvy získané po zákroku. Na našom e-shope by ste našli hneď niekoľko krémov určených na hojenie rán a jaziev.

Hojivý krém Alga Cicosa obnovuje kožné bunky, a tak aj účinne zaceľuje jazvičky, strie či iné kožné nedokonalosti. Pozrite si našu ponuku hojivých prípravkov na jazvy a iné nedokonalosti kože a doprajte vašej pokožke tú najlepšiu prírodnú starostlivosť.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz